Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihreät korvaisi koulutusleikkaukset supistamalla polttoainetukia: ”Sosiaalinen aikapommi”

Vihreät esittää uusimpien koulutusleikkauksien vaihtoehdoksi turpeen, kevyen polttoöljyn ja dieselin verotukien leikkaukset.

Kotimaa
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Vihreiden kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen.
Vihreiden kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Vihreiden puheenjohtajisto otti keskiviikkona Kalajoen kesäkokouksessaan kantaa hallituksen tekemiin leikkauksiin. Kansanedustaja Olli-Poika Parviainen korosti, että 190 miljoonan euron leikkaus ammatillisesta koulutuksesta kostautuu.

”Ammatillisen koulutuksen aloituspaikkojen ja lähiopetuksen leikkaaminen yhdistettynä nuorisotakuun unohtamiseen ja opintotuen leikkauksiin on sosiaalinen aikapommi”, hän sanoi.

”Yhä useampi peruskoulunsa päättävä tai ammatillisen koulutuksen keskeyttävä nuori jää tyhjän päälle. Tästä aiheutuu sekä nuorille että yhteiskunnalle valtavia sosiaalisia ja taloudellisia kustannuksia, jotka näkyvät vielä vuosienkin päästä.”

Vihreät esitti 2016 koulutusleikkauksien vaihtoehdoksi kilometrikorvausten ylikompensaation ja työmatkavähennyksen maltilliset leikkaukset. Vuoden 2017 budjetissa turpeen, kevyen polttoöljyn ja dieselin 1,3 miljardin euron verotukia voisi puolueen mukaan vähentää niin, että ensi vuoden 300 miljoonan koulutusleikkaukset voitaisiin jättää tekemättä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat