Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp julkisti ehdotuksensa työllistämiskeinoista: porkkanaa, ei keppiä

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan hallituksen keppilinja on ollut väärä.

Kotimaa
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Antti Lindtmanin mukaan Juha Sipilän (kesk) hallituksen työllisyyskeinot eivät ole toimineet.
Antti Lindtmanin mukaan Juha Sipilän (kesk) hallituksen työllisyyskeinot eivät ole toimineet. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Rauma. Sdp julkisti torstaina eduskuntaryhmänsä kesäkokouksessa Raumalla kymmenen toimenpidettä, joilla työllisyyttä saataisiin kohennettua.

Keinot olivat tuttuja. Ison osan niistä Sdp esitti viime syksynä varjobudjetissaan sekä muissa kannanotoissa.

Puheenjohtaja Antti Rinne myönsi tiedotustilaisuudessa, että keinot olivat osin kierrätettyjä. ”Mutta eihän hallitus ole vielä toteuttanut näitä”, hän perusteli toistoa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman puolestaan vetosi hallitukseen, että se hyödyntäisi Sdp:n ehdotuksia.

”Suomen tilanne on niin vaikea, että nyt ei ole varaa torjua ehdotuksia sen takia sen perusteella, mistä ne ovat lähtöisin.”

Lindtman ja Rinne korostivat, että Juha Sipilän (kesk) hallituksen työllisyyskeinot eivät ole toimineet.

Lindtmanin mukaan hallituksen keppilinja on ollut väärä. Hallitus on muun muassa leikannut ansiosidonnaisen kestoa ja tasoa. ”Nyt on aika kokeilla jotain muuta”, Lindtman sanoi.

”Meidän keinomme eivät tarjoa keppiä, vaan porkkanaa. Nämä ovat positiivisia keinoja”, Lindtman sanoi.

Sipilän hallitus julkistaa oman työllisyyspakettinsa elokuun lopun budjettiriihessä.

Sdp esittää, että työmarkkinajärjestöjen kanssa aloitetaan välittömästä neuvottelut työeläkemaksujen määräaikaisesta alentamisesta vuoteen 2019 asti. Sekä työntekijöiden että työnantajien eläkemaksuja alennettaisiin 0,4 prosenttiyksikköä. Alennus rahoitettaisiin emu-puskureilla.

Sdp haluaisi nostaa yritysten arvonlisäveron alarajaa nykyisestä 10 000 eurosta 30 000 euroon. Muutosta ei voi tehdä noin vain, sillä asiasta joudutaan neuvottelemaan EU:ssa. ”Tästä pitäisi aloittaa välittömästi neuvottelut EU-komission kanssa”, Rinne sanoi.

Demarit ottaisi käyttöön yksinyrittäjille suunnatun verovähennyksen yrittäjän palkatessa työttömän, pitkäaikaistyöttömän tai maahanmuuttajan ensimmäiseksi työntekijäksi.

Se perustaisi Remontti Oy:n, jonka tehtävänä olisi korjata homekouluja. Yhtiön rahoituksen se ottaisi Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran taseesta. Tätä samaa puolue esitti jo syksyn varjobudjetissa.

Lisäksi demarit satsaisivat asuntopolitiikkaan, jotta kohtuuhintaisia asuntoja saataisiin kasvukeskuksiin. Myös työvoiman liikkuvuutta hidastavia esteitä pitäisi poistaa.

Ohjelman mukaan nuorisotakuuseen pitäisi myös laittaa lisää rahaa, palvelualoille tulisi tehdä elinvoimastrategia ja työaikapankkijärjestelmää tulisi kehittää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat