Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi huolestui autoilijoiden käyttäytymisestä koulujen lähellä – moni puhui kännykkään tai ajoi ylinopeutta

Poliisi kirjasi 523 matkapuhelimen käyttöä ajon aikana sekä 1 904 ylinopeustapausta.

Kotimaa
 
Sami Halinen / Lehtikuva
Poliisi valvoo koulujen läheisyydessä muun muassa autoilijoiden kännykän käyttöä ajon aikana.
Poliisi valvoo koulujen läheisyydessä muun muassa autoilijoiden kännykän käyttöä ajon aikana. Kuva: Sami Halinen / Lehtikuva

Poliisi valvoi koulujen alkaessa tehostetusti koko maassa liikennettä ja erityisesti autoilijoiden käyttäytymistä koulujen läheisyydessä ja suojateillä.

Tulokset eivät olleet mairittelevia, kun otetaan huomioon, että Liikenneturva kampanjoi etukäteen turvallisten suojateiden puolesta.

Poliisi kirjasi 674 tarkkaamattomuuteen liittyvää rikettä, joista 523 oli matkapuhelimen käyttöä ajon aikana sekä 1 904 ylinopeutta. Ylinopeutta mitattiin tutkilla koulujen läheisyydessä.

”Luvut eivät sinänsä ole poikkeuksellisia, mutta onhan se huolestuttavaa, että ne ovat niinkin suuret ennakkokampanjoinnista huolimatta”, sanoo Poliisihallituksen poliisitarkastaja Kari Onninen.

Suojatierikkeistä poliisi sakotti kaikkiaan 153 autoilijaa, joista 70 tapauksessa autoilija ei antanut esteetöntä kulkua suojatiellä olevalle tai sille astuvalle.

”Suojateiden pitäisi olla turvallisia ylityspaikkoja. Kun yhtälössä on ylinopeutta ja kännykän räpeltämistä ja sitten tulee suojatie, niin ollaan vaikeuksissa”, Onninen sanoo.

Lisäksi poliisi totesi 781 turvalaiterikkomusta, joista 20:ssä kyse oli lapsesta. Turvalaitteella tarkoitetaan esimerkiksi turvavyötä tai suojakypärää. Etupenkkiläiseltä oli turvavyö jäänyt kiinnittämättä 746 kertaa, takapenkillä näin oli käynyt 35 kertaa.

Poliisi jatkaa edelleen alueellisesti koulujen läheisyyteen kohdennettua liikennevalvontaa. Poliisitarkastaja Onninen haluaa muistuttaa autoilijoita keskittymisestä liikenteessä.

”Pitää olla hetkessä mukana, eikä miettiä, mitä seuraavaksi tekee töissä tai muualla. Mainos-slogan ’jos ajat, niin aja’ sopii tähän hyvin.”

HSTV näyttää Helsingin viisi vaarallista risteystä
HSTV näyttää Helsingin viisi vaarallista risteystä
Helsingin suojatiet ovat poliisin mukaan turvallisia, mutta vaara vaanii erityisesti raitiovaunupysäkkien ympärillä sekä vilkkaiden bussiväylien varrella. Videolla on viisi esimerkkiä vaarallisesta risteysalueesta ja suojatiestä, joissa sekä autoilijan että jalankulkijan kannattaa noudattaa erityistä varovaisuutta. Toimittaja: Hanne-Mari Tarvonen, kuvaus ja leikkaus: Esa Syväkuru
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat