Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeus hylkäsi poliisin vaatimuksen MV-lehden verkkosivujen sulkemisesta

Poliisin mukaan sivustoon liittyvät rikosilmoitukset ovat siinä vaiheessa, että se voi seuraavaksi alkaa kuulustella epäiltyä.

Kotimaa
 
Antti Saloniemi / HS
Oikeus hylkäsi vaatimuksen MV-lehden verkkosivujen sulkemisesta.
Oikeus hylkäsi vaatimuksen MV-lehden verkkosivujen sulkemisesta. Kuva: Antti Saloniemi / HS

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi perjantaina poliisin vaatimuksen estää pääsyn MV-lehden ja Uber Uutisten verkkojulkaisuihin.

Helsingin poliisilaitos oli hakenut käräjäoikeudelta päätöstä velvoittaa Suomessa toimivia yrityksiä OVH Hosting, Net9 ja NP Networking keskeyttämään liikenteen ip-osoitteesta, jonka kautta Ilja Janitskin ja hänen yrityksensä K1 Solutions julkaisee MV-lehteä ja Uber Uutiset -sivustoa.

Hakemuksen perusteena ovat rikosepäilyt, joihin lukeutuu rahankeräys- ja rahapelirikoksia, eri tekijänoikeusrikoksia, törkeä kunnianloukkaus sekä kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Poliisin mukaan palvelintilaa Janitskinin tarpeisiin vuokraavat yritykset eivät voi poistaa Janitskinin julkaisemia lainvastaisia sisältöjä. Yksittäisiä sisältöjä voi poistaa vain sivuston ylläpitäjä eli Janitskin.

Poliisin hakemuksen mukaan Janitskin on toistuvasti jättänyt epäilemättä lainvastaisiksi havaitsemansa sisällöt poistamatta.

Käräjäoikeuden hylkäävä päätös perusteluineen on salainen. Oikeus määräsi jo aiemmin asian käsittelyn salaiseksi poliisin pyynnöstä.

Hakemuksen käräjäoikeudelle jättänyt Helsingin poliisin rikostarkastaja Harri Saaristola sanoo, ettei voi kommentoida salaisen päätöksen sisältöä.

”Ymmärrän kuitenkin käräjäoikeuden ratkaisua siinä mielessä, että kynnys on varsin korkea tässä asiassa. Rikosasiassa on vasta esitutkintavaihe menossa”, Saaristola sanoo.

Helsingin poliisilaitos tutkii yhteistyössä paikallispoliisien kanssa MV-lehdestä tehtyjä rikosilmoituksia. Valtakunnallisesti tutkinnan koordinoinnista vastaa Helsingin poliisi.

Poliisi epäilee, että MV-lehti on julkaissut muun muassa perättömiä ja vääristeltyjä juttuja. MV-lehteen liittyviä rikosilmoituksia on tehty useita kymmeniä.

”Rikosilmoitukset on saatu ympäri Suomea selvitettyä siten, että voimme seuraavaksi alkaa kuulustella epäiltyä”, rikostarkastaja Saaristola kertoo.

MV-lehden ylläpitäjä Ilja Janitskin julkaisi torstaina verkkojulkaisussaan poliisin lähettämän kutsun kuulusteluihin syyskuun 5. päiväksi Helsingin Pasilaan. Rikosnimikkeinä on muun muassa törkeä kunnianloukkaus, rahankeräysrikos, rahapelirikos ja tekijänoikeusrikos.

Poliisi kehotti Janitskia varaamaan kuulusteluihin ainakin kahden arkipäivän verran aikaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat