Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeriö: Edustustojen verottomat ostokset erityistarkkailuun

Ulkoministeriö ohjeistaa edustustojen päälliköitä käymään ohjeistuksen ja menettelytavat läpi henkilöstöjensä kanssa.

Kotimaa
 

Suomen edustustojen verottomat ostokset otetaan erityistarkkailuun. Ulkoministeriö tiedotti perjantaina tarkentavansa verottomia ostoksia koskevia käytäntöjään.

Verottomat ostokset ja se, että paikallisia sääntöjä noudatetaan, pääsevät jatkossa erityistarkkailuun edustustojen sisäisissä ja säännöllisissä tarkastuksissa.

Lisäksi edustustojen päälliköille annetaan ministeriöstä ohje, että henkilökunta noudattaa paikallisten viranomaisten verottomista hankinnoista antamia ohjeita. Ministeriö myös odottaa päälliköiden käyvän niin ohjeistuksen kuin menettelytavat läpi henkilöstönsä kanssa.

Suomen edustustojen verottomat ostokset nousivat ulkoministeriön kiinnostuksen kohteeksi sen jälkeen, kun STT uutisoi torstaina Tukholman-suurlähetystössä paljastuneesta veronkierrosta.

Tukholman-suurlähetystön diplomaatit ovat välittäneet verovapaata tupakkaa ja alkoholia vuosien ajan muulle henkilökunnalle.

Diplomaatit ovat oikeutettuja verovapaisiin ostoksiin, mutta muulla henkilökunnalla vastaavaa etua ei ole. Koska diplomaatit saavat tehdä ostoksia vain omaan käyttöönsä, on välittämisessä Ruotsin viranomaisten mukaan kyse laittomasta veronkierrosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat