Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autot päätyivät kiihdytyskisassa metsään Asikkalassa – toinen kuljettajista sairaalaan

Toistaiseksi poliisi ei osaa sanoa, miksi kumpikaan kuljettajista ei jarruttanut maaliin tulon jälkeen.

Kotimaa
 

Kaksi autoa ajoi ulos radalta ja metsään Asikkalan Vesivehmaalla järjestetyssä kiihdytysautotapahtumassa, kertoo Hämeen poliisin tiedote.

Erään lähdön kummatkaan kuljettajat eivät toistaiseksi tuntemattomasta syystä kyenneet pysäyttämään ajoneuvojaan tarpeeksi ajoissa, ja kiihdytysautot kulkeutuivat kovalla vauhdilla koivikkoon. Ainakin toinen autoista kääntyi ulosajossa keulan kautta ympäri.

Autoja kuljettaneet 40-vuotias iittiläinen mies ja 55-vuotias espoolainen mies loukkaantuivat. Espoolaismies vietiin Päijät-Hämeen keskussairaalaan, eikä poliisilla ole toistaiseksi tarkempaa tietoa hänen vammojensa laadusta.

Aiemmista tiedoista poiketen, nuoremman kuljettajan vammat tarkistettiin onnettomuuspaikalla, eivätkä ne vaatineet välitöntä hoitoa.

Onnettomuudessa loukkaantuneet kuljettajat ajoivat poliisin mukaan kumpikin omaa vakiomallista autoaan, ja heillä oli onnettomuushetkellä kypärät. Toinen autoista oli poliisin mukaan 70-luvun alusta ja toinen vuosituhannen vaihteesta.

Onnettomuushetkellä autojen nopeus oli noin 150 kilometriä tunnissa.

Poliisin mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa, miksi kumpikaan kuljettajista ei jarruttanut maalin jälkeen, vaan molemmat päätyivät maaliin tulon jälkeen hiekka-alueen yli useita kymmeniä metrejä metsän puolelle.

Tapahtuma järjestettiin Vesivehmaan pienlentokentällä, ja autot ajoivat lentokentän kiitoradalla.

Ulosajoista ei aiheutunut vaaraa yleisölle.

Tapahtuma oli alkanut kymmeneltä aamulla, ja sen oli tarkoitus jatkua kuuteen asti illalla. Tapahtuma kuitenkin keskeytettiin ulosajojen tapahduttua noin yhdeltä iltapäivällä.

Tapahtuman järjestäjänä oli Finnish Hot Rod Association FHRA.

FHRA Marketing Oy:n toimitusjohtaja Leo Laurell ei ollut ulosajojen tapahtumapaikalla, ja on kuullut tapauksesta vain toisen käden tietoja.

”Sen kuulin, että autot eivät ole jarruttaneet siinä kohtaa missä pitäisi jarruttaa. Mistään erityisen tehokkaista autoista ei ollut kyse, vaan ihan tavallisista katuautoista”, Laurell sanoo.

FHRA ry:n puheenjohtaja Lasse Koskinen sen sijaan oli tapahtumapaikalla.

Hänen mukaansa kyseessä ei ollut kilpailu, vaan tapahtuma, jossa oli mahdollisuus kokeilla oman autonsa kiihtyvyyttä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat