Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampereen poliisi huolestui Blockfestin huumeista – mukana alaikäinen amfetamiinikauppias

Osa tamperelaisista haluaisi lakkauttaa ”mömmöfestarin”.

Kotimaa
 
Kuvakaappaus Blockfestin kotisivuilta
Blockfestissä esiintyi niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin artisteja.
Blockfestissä esiintyi niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin artisteja. Kuva: Kuvakaappaus Blockfestin kotisivuilta

Tampereella perjantaina ja lauantaina vietetty rap-festivaali Blockfest sai poliisin pesemään tapahtuman jälkipyykkiä pitkällä ja huolestuneella tiedotteella.

”Paikalla oli muun muassa sekava alaikäinen tyttö, joka välitti amfetamiinia”, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Viikonloppu poikkesi selkeästi huumausainerikosten suhteen tavallisesta viikonlopusta. Yleisimpiä huumausaineita olivat kannabis ja amfetamiini.

Poliisin mukaan festivaalialueelta kirjattiin kahtena tapahtumapäivänä huumausaineisiin liittyviä rikoksia 74:lle eri henkilölle. Lisäksi kirjattiin parikymmentä muuta rikkomusta tai rikosta.

Poliisi kertoo saaneensa runsaasti kansalaispalautetta Blockfestiin liittyen. Osa ihmisistä on ollut sitä mieltä, että tämänkaltainen, jopa ”mömmöfestariksi” kutsuttu tapahtuma pitäisi kieltää.

Poliisi pitää kuitenkin tapahtumajärjestäjän toimintaa hyvänä, ja kertoo tehneensä järjestäjien kanssa tiivistä yhteistyötä jo festivaalialueen rakentamisesta saakka.

”Havaittuihin ongelmiin ja rikoksiin puututaan tehokkaasti ja rikokset saatetaan poliisin tietoon”, poliisin tiedote kertoo.

Tapahtumajärjestäjän syyttämisen sijaan poliisi katsoo, että nuorten suhtautuminen huumausaineisiin on huolestuttavasti muuttunut. Käyttökokeiluja on aiempaa enemmän ja etenkin kannabiksen käyttöä vähätellään.

Poliisi muistuttaa, että Suomen rikoslaissa kannabis on huumausaine, josta kiinnijäämisestä seurauksena on rangaistus, josta jää aina rekisterimerkintä.

Blockfestissä esiintyivät tänä vuonna ulkomaisten tähtien lisäksi muun muassa Cheek, Elastinen, Kasmir, Paperi T ja Mikael Gabriel.

Blockfest vastasi HS:n kysymyksiin festivaalin huumausainetapauksista sähköpostitse.

Miksi Blockfestissä paljastui niin paljon huumetapauksia?

”Todennäköisimmin kyse on nimenomaan poliisin tiedotteessakin mainitusta asenteiden muutoksesta nuorison keskuudessa. Toisaalta määrä kertoo myös sen kuinka meidän turvallisuusosasto on puuttunut tapauksiin tehokkaasti.”

Tapahtumaa on poliisin saamassa palautteessa kutsuttu ”mömmöfestariksi”. Onko tapahtuma sellainen?

”Ei ole. Median otsikoista voi saada sanavalintojen perusteella kuvan kuinka tapahtumaan pyrkivät pitäisivät hallussaan kovempiakin huumeita tai että käyttäjien määrä olisi yleisömäärään suhteutettuna suuri. Todellisuudessa tämä edustaa hyvin pientä prosenttia Blockfestin kävijöistä ja kyse on lähinnä kannabiksesta, joka ei myöskään tietenkään ole hyväksyttävää.”

Onko yleisöä tänä vuonna valvottu jollakin lailla enemmän kuin aiempina vuosina?

”Olemme huomioineet turvallisuushenkilöstön riittävän mitoituksen ja tehneet tiivistä yhteistyötä poliisin kanssa sekä festivaalien rakentamisen aikana että tapahtumapäivinä.”

Onko Blockfestissä huumeongelma?

”Ei.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat