Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haavoittunut karhu Joensuussa – poliisi epäilee metsästysrikosta

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Karhu haavoittui karhunmetsästyksessä lauantai-iltana Joensuun Kiihtelysvaarassa Hyypiässä, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Poliisi epäilee asiassa metsästysrikosta.

”Kyseisellä alueella oli kuuden karhun metsästyskiintiö. Se oli juuri tullut täyteen, kun nyt haavoittunutta karhua ammuttiin, joten epäilemme metsästysrikosta”, kertoo rikosylikonstaapeli Pekka Sivonen.

Poliisi on kuullut metsästysrikoksesta epäiltyä henkilöä, joka kertoi osuneensa karhuun, mutta ei osannut kertoa osumakohtaa. Myös maastohavainnot vahvistavat osuman. Haavoittunut karhu on poliisin tietojen mukaan täysikasvuinen.

Karhua on jäljitetty läpi yön, ja karhu on liikkunut itään päin Kiihtelysvaaran Oskolan kylän suuntaan.

”Haavoittunut karhu on aina vaarallinen, mutta tiettävästi karhu liikkuu alueella, jossa ei ole varsinaista taajamaa lähistöllä”, Sivonen sanoo.

Sivonen kertoo, että karhua ei oltu löydetty ainakaan vielä sunnuntaina iltapäivällä.

Karhun jäljittämistä jatketaan sunnuntai-iltana.

Karhunmetsästyskausi alkoi Suomessa lauantaina. Suomen Riistakeskus myönsi metsästyskaudelle yhteensä 113 poikkeuslupaa karhun kannanhoidolliseen metsästykseen.

Lisäksi läntisellä poronhoitoalueella saa kaataa maa- ja metsätalousministeriön asettamien aluekiintiöiden puitteissa 15 karhua ja itäisellä poronhoitoalueella 55.

Metsästyskauden saalismäärä saa olla siis enintään 183 karhua eli 50 enemmän kuin viime vuonna. Kannanhoidollisten poikkeuslupien määrää lisättiin etenkin Pohjois-Karjalassa (29:stä luvasta 45:een) ja poronhoitoalueiden kiintiötä itäisellä poronhoitoalueella (37:stä karhusta 55:een).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat