Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSL aloittaa lippujentarkistuksen Tampereella – tarkastusmaksu 80 euroa

HSL on ainoa organisaatio Suomessa, joka voi hoitaa lain mukaista matkalippujen tarkastusta ja erityisesti tarkastusmaksujen perimistä.

Kotimaa
 

Tampere

HSL:n lipuntarkastajat aloittavat työnsä Tampereen busseissa keskiviikkona kokeilussa, joka jatkuu ensi vuoden syksyyn.

HSL ja Tampereen kaupunki keräävät kokeilussa kokemuksia yhteistyöstä. HSL hoitaa varsinaisen lipuntarkastuksen ja maksujen perimisen.

Tampereella aloittaa kuusi matkalippujen tarkastajaa, jotka ovat perehtyneet muun muassa Tampereen reitteihin ja lippuihin. Aikomus on tarkastaa kuukausittain noin viiden tuhannen matkustajan liput.

Tampereella tarvitaan ammattilaisia Helsingistä, sillä HSL on ainoa organisaatio Suomessa, joka voi hoitaa lain mukaista matkalippujen tarkastusta ja erityisesti tarkastusmaksujen perimistä. Tampere sai hiljattain liikenne- ja viestintäministeriöltä luvan maksun perimiseen liputtomilta matkustajilta.

Tarkastusmaksu on 80 euroa ja kertalipun hinta, jos matkustajalla ei ole matkaan oikeuttavaa lippua.

HSL tarkastaa matkaliput myös koko maan junaliikenteessä. Viime vuonna HSL tarkasti noin neljän miljoonan matkustajan liput. Yksi tarkastaja tarkasti keskimäärin 251 matkustajan liput päivässä. HSL:n tarkastamista joukkoliikenteen matkustajista kulki viime vuonna ilman asianmukaista lippua 2,7 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat