Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyttäjä: Aarnio-jutun Malmin naista kuulustellut rikostutkija oli esteellinen – liian läheinen ystävyyssuhde

Kymenlaakson käräjäoikeudessa käsiteltiin tiistaina keskusrikospoliisin tutkijan virkarikossyytettä, joka liittyy skootterihankintaan, muuhun taloudelliseen tukeen ja liian läheiseen suhteeseen kuulusteltavan kanssa.

Kotimaa
 
Seppo Solmela
Malmin nainen on yksi syytetyistä Jari Aarnion (kuvassa) huumeoikeudenkäynnissä.
Malmin nainen on yksi syytetyistä Jari Aarnion (kuvassa) huumeoikeudenkäynnissä. Kuva: Seppo Solmela
Tästä on kyse

Malmin nainen on yksi Aarnio-jutun syytetyistä

 Niin kutsuttua Malmin naista epäillään Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rikoskumppaniksi. Nainen on syytteessä törkeistä huumausainerikoksista. Nainen on Aarnion tavoin kiistänyt syytteet.

 Nainen kertoi poliisikuulusteluissa, että hän oli järjestänyt Aarniolle hasiskontakteja. Nainen kertoi myös hasiksen kätköpaikoista.

 Aarnio-käräjillä nainen perui puheensa ja sanoi, että häntä kuulustellut keskusrikospoliisin rikostutkija oli tukenut häntä rahallisesti. Mies oli lahjoittanut hänelle myös skootterin.

 Krp:n poliisimies myönsi Aarnio-oikeudenkäynnissä auttaneensa Malmin naista taloudellisesti. Hänet siirrettiin paljastuksen jälkeen muihin tehtäviin ja häntä alettiin epäillä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

 Krp:n poliisimiehen virkarikosjuttu käsiteltiin tiistaina Kymenlaakson käräjäoikeudessa Kouvolassa. Tuomio annetaan perjantaina.

 Helsingin käräjäoikeuden on määrä antaa Malmin naisen ja Aarnion huumejutun tuomio 1. marraskuuta. Käräjäoikeus ottaa tuomiossaan kantaa myös siihen, millä tavalla Malmin naisen ja tutkijan välit vaikuttavat Aarnio-jutun näytön arviointiin.

Kymenlaakson käräjäoikeudessa käsiteltiin tiistaina niin kutsuttua skootteritapausta. Se liittyy Jari Aarnion huumejutussa syytteessä olevaan ”Malmin naiseen”. Malmin naista kuulustelleelle keskusrikospoliisin rikosylikonstaapelille luettiin syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syytteen mukaan rikostutkijan ja Malmin naisen suhde oli tullut Aarnio-jutun tutkinnan aikana niin läheiseksi, että se oli tehnyt tutkijan esteelliseksi. Joka tapauksessa tutkijan puolueettomuus oli syyttäjän mielestä vaarantunut.

Syytteen mukaan ongelmallista oli tutkijan ja Malmin naisen läheinen ystävyyssuhde, säännöllinen ja usein toistuva yhteydenpito, luottamukselliset välit sekä tutkijan naista kohtaan tuntema voimakas myötätunto, joka oli johtanut taloudelliseen tukemiseen.

Kaksikko oli ollut yhteydessä lähes päivittäin ja tavannut useita kertoja sen jälkeen, kun nainen oli vapautunut tutkintavankeudesta.

Syyttäjän mukaan mies ei ollut yrittänyt vaikuttaa naisen kuulustelukertomuksiin, vaan motiivi oli ollut auttamishalu.

Rikosylikonstaapeli oli antanut Malmin naiselle 3 120 euroa rahaa, käytetyn skootterin ja muita etuisuuksia.

Mies myönsi antaneensa etuisuudet naiselle ja ystävystyneensä tämän kanssa. Hän kertoi itsekin ymmärtäneensä, että välit olivat tulleet liian läheisiksi. Nainen oli kuitenkin ilmoittanut, ettei suostu puhumaan kuulusteluissa muilla poliiseille, joten mies oli kokenut, että hänen oli jatkettava jutussa.

Miehen mukaan hän oli antanut naiselle rahaa ja muita etuuksia tämän huonon taloudellisen tilanteen vuoksi. Mies kertoi myös, etteivät hänen esimiehensä olisi hyväksyneet avustustoimintaa, jos olisivat siitä tienneet.

Mies sanoi, että hänen mielestään kaksikon tapaamiset olivat kuitenkin liittyneet virkatehtäviin. Tiivis yhteydenpito taas oli liittynyt siihen, että naiseen oli kohdistunut turvallisuusuhkaa, minkä vuoksi poliisi oli kiinnostunut hänen voinnistaan ja siitä, uhkasiko häntä joku.

Mies kiisti syyllistyneensä virkarikokseen ainakaan tahallisesti.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään 50 päiväsakon rangaistusta. Käräjäoikeus antaa tuomionsa tämän viikon perjantaina.

Syytteeseen johtaneet tapahtumat paljastuivat Aarnio-oikeudenkäynnissä viime syksynä, kun Malmin nainen kertoi miehen lahjoituksista.

Etuuksien antaminen tuli yllätyksenä niin Aarnio-jutun tutkinnanjohtajille kuin miehen esimiehille krp:ssä. Selvitysten jälkeen todettiin, että rikosylikonstaapeli oli käyttänyt lähinnä omia rahojaan. Krp:n rahoilla oli kuitenkin hankittu naiselle muun muassa pari kassillista ruokaa.

Krp siirsi miehen toisenlaisiin tehtäviin heti, kun tapaus tuli viraston tietoon.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat