Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

18-vuotias pidätetty pahoinpitelystä epäiltynä Forssassa – poliisi kumoaa useita sosiaalisessa mediassa esitettyjä väitteitä

Kymmenien suomalaisnuorten porukka marssi tiistaina vastaanottokeskukselle Forssassa muun muassa pesäpallomailoin ja rautaputkin aseistautuneina. Pidätettyä epäillään pahoinpitelystä toissa viikonloppuna.

Kotimaa
 

Neljästä kuuteen henkilöä loukkaantui lievästi tiistai-iltapäivänä kantasuomalaisten ja vastaanottokeskuksen asukkaiden välisessä yhteenotossa Forssassa, tiedottaa Hämeen poliisilaitos.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun useista kymmenistä kantasuomalaisista koostunut joukko, joista osa oli aseistautunut muun muassa pesäpallomailoin ja rautaputkin, lähti kohti vastaanottokeskusta. Poliisin mukaan hätäkeskukseen tuli kello 17.20 joukkiosta ensimmäinen ilmoitus, jonka mukaan kymmeniä henkilöitä suuntasi vastaanottokeskusta kohti ja osalla oli mukanaan myös ”kättä pitempää”. Sen jälkeen poliisille tuli joukosta useita ilmoituksia lisää.

Kun suomalaisporukka saapui vastaanottokeskuksen pihapiiriin, alkoi tapahtumaketju, jota poliisi kuvailee ”yleiseksi hässäkäksi”. Arviolta viisi henkilöä sai lieviä vammoja.

”Kun useita kymmeniä henkilöitä kohtaa ja siinä saa vammoja useampi henkilö, niin kyllä siinä varmaan voidaan puhua jonkinmoisesta joukkotappelusta”, kuvaili ylikonstaapeli Antti Reijula Hämeen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta.

Poliisi lähetti tapahtumapaikalle kaikki vapaana olleet partiot. Suurin osa välikohtaukseen osallistuneista suomalaisista pakeni paikalta poliisien saavuttua. Tilannetta on ollut seuraamassa myös runsaasti uteliaita ihmisiä.

Keskiviikkona poliisin kuva tapahtumista oli edelleen epäselvä. Poliisin mukaan pesäpallomailoja, rautaputkia tai muita aseita oli pääasiassa vastaanottokeskukselle menneillä henkilöillä, mutta ilmeisesti myös jotkut vastaanottokeskuksen asukkaista turvautuivat tappelussa johonkin ”kättä pitempään”.

Keskiviikkona noin kello 16 poliisi tiedotti kuulustelleensa kiinniotettuina olleita 17- ja 18-vuotiaita miehiä. Laittomasta uhkauksesta epäilty 17-vuotias myönsi poliisille olleensa paikalla pesäpallomailan kanssa ja hänet on vapautettu. Keskiviikon vastaisena yönä kiinni otettu 18-vuotias forssalaismies on pidätetty epäiltynä puolitoista viikkoa sitten Forssan keskustassa tapahtuneesta pahoinpitelystä epäiltynä.

Myöhään tiistai-iltana tilanne vastaanottokeskuksessa oli Reijulan mukaan rauhallinen, mutta poliisi oli varmuuden vuoksi paikalla läpi yön.

Joukkomarssin motiivi ei ollut keskiviikkoon mennessä selvinnyt poliisille, ja selvityksessä oli yhä muun muassa se, oliko Prisman parkkipaikalla maanantaina väitetyksi tapahtunut pahoinpitely toiminut kipinänä tiistaiselle joukkomarssille.

Poliisin tutkimusten mukaan sosiaalisessa mediassa liikkuneet väitteet vastaanottokeskuksen liepeillä tapahtuneesta ampumisesta ja löydetystä ampuma-aseesta ovat perättömiä. Myöskään väitteet lehdenjakajan uhkailusta Saksankujan lähistöllä eivät ole totta. Poliisi muistuttaakin, että sosiaalisen median tiedot ovat yleensä ottaen suhteellisen epäluotettavia.

Tiistaina Reijula kertoi, että poliisi sai maanantai-iltana ilmoituksia ”vihamielisestä ilmapiiristä” kantasuomalaisten ja turvapaikanhakijoiden välillä.

”Tuli ilmoituksia useamman hengen porukasta, joka liikkuu Forssan kylän raitilla ja käyttäytyy uhkaavasti”, Reijula kuvaili maanantai-iltaa tiistaina.

Keskiviikkona poliisi pyysi myös kaikkia joukkotappelussa mahdollisesti vammoja saaneita ilmoittautumaan lähimmälle poliisiasemalle tai tekemään sähköisen rikosilmoituksen, jotta tapahtumista saataisiin kokonaiskäsitys. Poliisi toivoi ilmoituksia myös mahdollisista omaisuusvahingoista, joita tiistaisen tappelun yhteydessä syntyi.

Hämeen poliisi korostaa, ettei se hyväksy rasismia missään muodossa, ja pyytää ilmoittamaan kaikista laittomuuksista ja niihin viittaavista puheista tai viesteistä ”matalalla kynnyksellä” poliisille.

Poliisi jatkaa tiistaisten tapahtumien selvittelyä ja tiedottaa asiasta myöhemmin.

Ylen mukaan Forssan kaupunki perusti keskiviikkona yhdessä SPR:n vastaanottokeskuksen kanssa moniammatillisen työryhmän väkivaltaisuuksien kitkemiseksi.

Ylelle puhuneen Forssan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Kaisa Lepolan mukaan työryhmä analysoi muun muassa sitä, mitä oikeastaan on tapahtunut, ja pyrkii löytämään sellaiset ongelmakohdat, joihin voidaan puuttua.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat