Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Viranomaiset tutkivat taas keskustataustaista Nuorisosäätiötä

Patentti- ja rekisterihallitus sekä Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus selvittävät vaalirahakohussa ryvettyneen Nuorisosäätiön toimintaa, kertoo Yle.

Kotimaa
 
Jussi Nukari
Viranomaiset tutkivat Nuorisosäätiön toimintaa, kertoo Yle.
Viranomaiset tutkivat Nuorisosäätiön toimintaa, kertoo Yle. Kuva: Jussi Nukari

Ylen mukaan patentti- ja rekisterihallitus sekä Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus ovat alkaneet selvittää keskustataustaisen Nuorisosäätiön toimintaa.

Valvovien viranomaisten selvitys alkoi, kun Yle oli kertonut säätiön liike- ja sijoitustoiminnasta. Julkisella tuella vaurastunut säätiö, jonka tarkoitus on edistää nuorten edullista asumista, on alkanut viime vuosina toimia niin sanotusti kovan rahan rakennuttajana.

Säätiö on Ylen mukaan myös sijoittanut vuokralaisilta kerättyjä korjausvaroja erittäin korkealla riskillä vastoin viranomaisten ohjeita. Viranomaisia kiinnostaa lisäksi kiinteistösijoitusyhtiö, joka on käynyt asuntokaupoilla samassa kohteessa Nuorisosäätiön kanssa, kertoo Yle.

”Yksi patentti- ja rekisterihallituksen tehtävistä on säätiövalvonta. Jos saamme oman selvityksemme tai ulkopuolisten kautta tietoon epäilyjä, että toiminta on ollut säätiölain vastaista, meidän täytyy tutkia asia”, sanoo Patentti- ja rekisterihallituksen laki- ja valvontapäällikkö Terhi Maijala Ylelle.

Nuorisosäätiön asiamies Aki Haaro ja hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiainen kieltäytyivät Ylen haastattelusta.

He kuitenkin kertoivat Ylelle, että kovan rahan asunnoissa on kyse sijoitustoiminnasta. Säätiö ilmoitti Ylelle myös hankkiutuneensa myöhemmin eroon riskipitoisista sijoituksistaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat