Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lieksa pidentää työaikaa kymmenellä minuutilla jokaisesta poltetusta tupakasta – Helsinki ei valmis samaan

Työajalla poltettu tupakka joko pidentää työpäivää tai vähentää palkkaa, linjasi Lieksa. Oikeusoppinut kummastelee päätöstä ja Helsinki tarjoaisi ennemmin porkkanaa kuin keppiä.

Kotimaa
 
Anni Reenpää / Lehtikuva
Lieksan sivistysjohtaja Arto Sihvosen mukaan tupakkatauon kestoksi on mitattu kymmenen minuuttia työpisteeltä poistumisineen ja sinne palaamisineen.
Lieksan sivistysjohtaja Arto Sihvosen mukaan tupakkatauon kestoksi on mitattu kymmenen minuuttia työpisteeltä poistumisineen ja sinne palaamisineen. Kuva: Anni Reenpää / Lehtikuva

Lieksan kaupunki rajoittaa työntekijöidensä tupakointia entisestään. Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että jokainen työajalla poltettu tupakka vähentää työaikaa kymmenellä minuutilla, kertoi sanomalehti Karjalainen keskiviikkona.

Töitä pitää tehdä jokaisesta tupakasta kymmenen minuuttia pidempään tai lyhyempi työaika pienentää palkkaa. Lakisääteisillä tauoilla sen sijaan voi edelleen tupakoida seuraamuksitta.

”Joissakin paikoissa on koettu, että työajan käyttö ei ole tasapuolista, jos osa työyhteisöstä käy päivän aikana tupakalla useita kertoja”, Lieksan sivistysjohtaja Arto Sihvonen sanoi keskiviikkona.

Lieksan kaupunki on ollut savuton työpaikka vuodesta 2011, mutta Sihvosen mukaan käytännössä tupakoinnin rajaaminen lakisääteisille tauoille ei ole toiminut.

”Tarkensimme nyt päätöstä savuttomasta Lieksasta. Meillä oli kaksi vaihtoehtoa: joko luopua järjestelmästä tai saada se toimimaan tehokkaammin”, Sihvonen toteaa.

”Ei ole tarkoitus luoda kontrolli- tai ilmiantojärjestelmää”, hän selittää.

Työntekijöiden tulisi itse ilmoittaa, jos he ovat pitäneet ylimääräisen tupakkatauon työajalla. Esimiesten vastuulla on Lieksassa valvoa, että uusi määräys toimii.

Myös Helsingin kaupungilla on tavoitteena savuttomuus ja työajalla tupakointi on ollut kiellettyä jo vuosien ajan.

”Aluksi tuli kritiikkiä rajoituksista samoin kuin menettelytavoista, miten toimitaan jos joku ei noudata kieltoa. Viime vuosina tilanne on rauhoittunut ja vakiintunut”, Helsingin kaupungin työnantajapolitiikkayksikön päällikkö Asta Enroos sanoo.

Enroos ei innostu Lieksan mallista.

”Se ei olisi sopiva tapa toimia meidän kulttuuriimme. Silloin kun halutaan muutosta, kannattaa tarjota ennemmin porkkanaa kuin keppiä”, hän toteaa.

Turun yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskinen ihmettelee Lieksan perusteluja päätökselleen.

”Lieksa sanoo pyrkivänsä yhdenmukaiseen kohteluun. Koska tilanteet ovat yksilötasolla erilaisia, juridisesti tässä voittaa erilaisuus”, Koskinen sanoo.

Myös kymmenen minuutin mitta kummastuttaa Koskista. Hän ottaa esimerkiksi kaupungin ulkotyöntekijät.

”Heillä työ ei kärsi tupakoinnista yleensä varmaankaan ollenkaan, vaan kyse on enemmän työnantajan imagosta”, Koskinen toteaa.

Koskisen mukaan lähtökohtana pitäisi olla, että ensisijaisesti henkilökohtaisesti huomautetaan tai varoitetaan työntekijää, jos tämä ei tee työtä työaikana. Työnantajalla on siten olemassa keinoja puuttua.

Lieksan sivistysjohtaja Sihvonen sanoo, että tupakoinnin kestoksi on mitattu kymmenen minuuttia työpisteeltä poistumisineen ja sinne palaamisineen.

On aloja, joilla työnantajalla on painavat perusteet tupakointikiellon määräämiselle, Koskinen huomauttaa. Näitä ovat esimerkiksi elintarvikkeiden käsittely ja sairaalat. Joissain tapauksissa tupakointi voi olla jopa irtisanomisperuste tällaisilla työpaikoilla.

”Aiemmin sairaaloissa pidettiin tupakkatauko pitkien leikkausten välissä”, Koskinen muistuttaa.

”Nykyään jos lääkäri alkaisi tupakoida kesken leikkauksen, viimeistään toisesta kerrasta seuraisi varmasti irtisanominen”, hän jatkaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat