Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorisosäätiön toiminta taas valvojan tutkintaan

Patentti- ja rekisterihallitus selvittää vaalirahakohussa ryvettyneen Nuorisosäätiön toimintaa.

Kotimaa
 

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) tutkii jälleen keskustataustaisen Nuorisosäätiön toimintaa. PRH selvittää, noudattaako säätiö säätiölakia.

Asiasta kertoi keskiviikkona ensimmäisenä Yle. PRH päätti aloittaa Nuorisosäätiöön tarkastuksen sen jälkeen, kun Yle paljasti säätiön toimintaan liittyviä taustoja ja yksityiskohtia.

Edellisen kerran PRH tutki Nuorisosäätiötä niin sanotun vaalirahakohun yhteydessä. Tuolloin PRH teki lopulta poliisille ilmoituksen epäilemästään luottamusaseman väärinkäytöstä Nuorisosäätiössä.

Hovioikeus tuomitsi entisen Nuorisosäätiön hallituksen jäsenen ja keskustan hallintopäällikön Aki Haaron luottamusaseman väärinkäytöstä. Haaro oli nuorisosäätiön hallituksen jäsenenä ollut jakamassa keskustalaisille vaalitukia säätiön varoista, mikä oli vastoin julkisia tukia nauttineen säätiön sääntöjä. Haaro on nykyisin Nuorisosäätiön asiamies.

Ylen selvityksen mukaan Haaro on vallankäyttäjänä myös kiinteistösijoitusyhtiössä, joka on käynyt asuntokaupoilla samassa kohteessa Nuorisosäätiön kanssa. Haaro ja toinen keskustavaikuttaja, Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiainen ovat lisäksi laajentaneet säätiön toimintaa kovan rahan rakennuttamiseen.

Sääntöjen mukaan Nuorisosäätiön tarkoituksena on sosiaalinen nuorisotyö ja erityisesti nuorison kasvatustyön kehittäminen sekä nuorten itsenäistymisen tukeminen.

”Selvitämme toteuttaako säätiön johto huolellisesti säätiön tarkoitusta. Selvityksen kohteena ovat myös mahdolliset lähipiirin toimet”, PRH:n laki- ja valvontapäällikkö Terhi Maijala sanoi keskiviikkona.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat