Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pirkko Mattila vannoi ministerivalan – pohtii kantaansa Fimean siirron perumisesta

Uuden ministerin tärkein tehtävä on sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteen uudistus eli sote, joka on vielä pahasti levällään.

Kotimaa
 
Uusi ministeri Pirkko Mattila vannoi ministeri- ja tuomarivalan
Uusi ministeri Pirkko Mattila vannoi ministeri- ja tuomarivalan
Tuore ministeri oli hyvin varovainen ensimmäisissä kommenteissaan. Hän ei vielä halunnut ottaa kantaa lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean palauttamisesta Helsinkiin. Toimittaja Marko Junkkari, kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

Perussuomalaisten kansanedustaja Pirkko Mattila nimitettiin torstaina uudeksi sosiaali- ja terveysministeriksi. Ensikommenteissaan hän oli hyvin varovainen.

”Tartun tehtävään vakavamielisesti”, Mattila sanoi.

Mitään konkreettista hän ei suostunut linjaamaan sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalta.

Mattilan edeltäjä Hanna Mäntylä (ps) ilmoitti maaliskuussa, että lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean päätoimipaikka pitäisi palauttaa Kuopiosta Helsinkiin.

Hallituskumppani keskusta ilmoitti, että ei käy.

Mattila ei halunnut torstaina kertoa omaa näkemystään Fimea alueellistamisen perumisesta. ”En voi luoda siihen kantaa tässä ja nyt”, hän sanoi. Mattila kertoi tutustuvansa ensin asian valmisteluun.

Hanna Mäntylän nimittämä työryhmä esitti helmikuussa, että Fimean päätoimipaikan tulisi säilyä Helsingissä. Kesällä 2015 puolestaan asiaa selvittäneet selvitysmiehet esittivät, että Fimean alueellistaminen pitäisi viedä loppuun vaikka henkilöstön pakkosiirroilla.

Keskustalle Fimean alueellistaminen on erittäin tärkeä asia. Entinen sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk) päätti vuonna 2009 Fimean eli entisen Lääkelaitoksen päätoimipaikan siirrosta. Alueellistamisen piti toteutua vuoden 2014 loppuun mennessä.

Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä valtaosa Fimean henkilöstä ei ole suostunut muuttamaan Kuopioon. Fimean johto ja suurin osa työntekijöistä on edelleen Helsingin sivutoimipisteessä.

Tuore sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila varoi sanojaan myös apteekkialan vapauttamisen suhteen. ”Uudistuksissa täytyy kuitenkin mennä lääketurvallisuus edellä”, hän sanoi.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi torstaina iltapäivällä eron Hanna Mäntylälle, jonka jälkeen Pirkko Mattila vannoi ministeri- ja tuomarivalan.

Lyhyessä tiedotustilaisuudessa Mattila totesi olevansa sitoutunut hallitusohjelmaan ja hallituksen linjaan. ”Hyppäään liikkuvaan junaan”, hän sanoi.

Uuden ministerin tärkein tehtävä on sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteen uudistus eli sote, joka on vielä pahasti levällään. Mattila kertoi olevansa suhteellisen hyvin perillä uudistuksen tilanteesta. ”Seurasin sitä aika läheltä kansanedustajana”, hän sanoi.

Pirkko Mattila, 52, on toisen kauden kansanedustaja Oulunjokilaaksosta. Hän toimi tähän asti hallintovaliokunnan puheenjohtajana. Ammatiltaan Mattila on anestesiaan erikoistunut sairaanhoitaja ja opettaja. Lisäksi hän on suorittanut kulttuurimaantieteen maisterin tutkinnon.

Nettisivuillaan Mattila kertoo harrastavansa kuntosuunnistusta, sukututkimusta, erävaelluksia ja savusaunaa. Kielitaidokseen hän kertoo englannin, ruotsin ja saksan. Lisäksi hän osaa viittomakieltä, sillä hänen äitinsä on syntymäkuuro.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat