Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin poliisi paljasti laajan huumevyyhdin – rahaa kuljetettiin Hello Kitty -nuken sisällä

Tutkintavankeudessa on ollut 12 epäiltyä. Tapaus on siirretty syyttäjälle.

Kotimaa
 
Helsingin poliisi
Huumerahoja kuljetettiin Hello Kitty -nuken sisällä.
Huumerahoja kuljetettiin Hello Kitty -nuken sisällä. Kuva: Helsingin poliisi

Helsingin poliisi on saanut päätökseen laajan huumetutkinnan, jossa on ollut tutkintavankeudessa 12 epäiltyä. Alkuvuodesta paljastunut rikosvyyhti on siirretty nyt syyttäjälle.

Poliisi on takavarikoinut useita kiloja amfetamiinia, pieniä määriä heroiinia, kymmeniätuhansia euroja käteistä rahaa sekä useita aseita. Osa amfetamiinista on laboratoriotutkimusten mukaan ollut poikkeuksellisen voimakasta.

”Epäilemme, että huumeet on tuotu idästä rajan takaa. Suurin osa epäillyistä on suomalaisia, mutta mukana on myös joitakin virolaisia”, kertoo rikoskomisario Jari Nikonen Helsingin poliisin huumeryhmästä.

Helsingin poliisi pääsi huumejoukkion jäljille alkuvuodesta. Rikostiedustelu antoi vinkkiä siitä, että Tampereella ja Helsingissä myytiin heroiinia. Poliisin tekemä kartoitus ja tarkkailu vahvistivat asian. Ensimmäiset kiinniotot tehtiin huhti–toukokuun vaihteessa.

Tapaukseen liittyy myös useita pahoinpitelyitä ja törkeä kiristys, jotka liittyvät huumevelkojen perintään. Nikosen mukaan epäillyistä kahdeksan on vielä vankeudessa ja neljä on päästetty vastaamaan vapaalta jalalta.

”Osa pidetään sisällä loppuun asti, kun taustalla on kiristystä ja pahoinpitelyitä. Tämä siksi, etteivät he pääse vaikuttamaan asianosaisiin ennen oikeudenkäyntiä.”

Yksi erikoisimmista takavarikoiduista tavaroista on lasten pehmolelu, Hello Kitty -nukke. Sitä on käytetty huumerahojen siirtämiseen.

”Siihen oli kätketty käteistä rahaa, jota ei pehmeän lelun sisältä välttämättä huomaa, vaikka poliisi sitä puristelisikin.”

Helsingin poliisi
Poliisi takavarikoi useita kiloja amfetamiinia, josta osa osoittautui poikkeuksellisen voimakkaaksi.
Poliisi takavarikoi useita kiloja amfetamiinia, josta osa osoittautui poikkeuksellisen voimakkaaksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat