Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi Veikkaus lisää peliongelmien hoitamisen rahoitusta

Rahapeliongelmaisia auttavan Peluuri-palvelun vuosittainen rahoitus kaksinkertaistuu.

Kotimaa
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Tutkimuksen mukaan yli 100000 suomalaisella on vaikeuksia hallita rahapelien pelaamistaan.
Tutkimuksen mukaan yli 100000 suomalaisella on vaikeuksia hallita rahapelien pelaamistaan. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Yli 100 000 suomalaisella on vaikeuksia hallita rahapelien pelaamistaan ja lähes 50 000:lla oli todennäköinen rahapeliriippuvuus, kertoo vuoden 2015 tutkimus. Rahapeliongelmat olivat hieman yleisempiä kuin vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan.

Vuodenvaihteessa kolme suomalaista rahapeliyhtiötä yhdistyvät uudeksi rahapeliyhtiöksi, joka kantaa nimeä Veikkaus. Uusi rahapeliyhtiö on päättänyt ohjata nykyiseen verrattuna yli kaksinkertaisen summan rahaa rahapeliongelmista kärsivien auttamiseen.

Lisärahoituksen saajana on valtakunnallinen Peluuri-palvelukokonaisuus. Se on verkon ja puhelimen välityksellä toimiva tuki-, ohjaus- ja neuvontapalvelu.

Uuden rahapeliyhtiön vastuullisuusjohtajan Pekka Ilmivallan mukaan Peluurin toiminnan turvaaminen oli yksi ensimmäistä uuden rahapeliyhtiön hallituksen päätöksistä.

Vielä tänä vuonna Veikkaus, RAY ja Fintoto rahoittivat Peluuria 420 000 eurolla. Vuodenvaihteen jälkeen summa on 950 000 euroa vuodessa.

Peluurille ohjattavan rahoituksen lisäksi rahapeliyhtiö maksaa arpajaislain mukaisesti vuosittain 2,5 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveysministeriölle pelihaittatutkimukseen sekä peliongelman ehkäisyn ja hoidon kehittämiseen.

Lisärahoituksella Peluuri saa palkattua lisää työntekijöitä, jolloin tavoitteena on esimerkiksi tuplata Peli poikki -ohjelman suorittavien määrä. Nykyisen rahoituksen avulla noin 150 pelaajaa vuodessa on suorittanut ohjelman loppuun.

Peli poikki on 8–10 viikkon pituinen ohjelma, jonka aikana pelaajat työskentelevät itsenäisesti ja käyvät puhelinkeskusteluita Peluurin työntekijöiden kanssa.

Nyt Peli poikki -ohjelmalla on ollut kysyntää jopa enemmän kuin apua on pystytty tarjoamaan. Jonot ohjelmaan pääsemiseen ovat saattaneet olla kuukausien mittaiset.

”Tavoitteena on, ettei jonoa pääse muodostumaan”, kertoo Peluurin kehityspäällikkö Mari Pajula.

Peluurin lisäksi apua peliongelmiin saa monilta tahoilta, esimerkiksi sosiaalitoimistosta ja terveyskeskuksesta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat