Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joukkotappelusta mielenosoitukseen – HS kertoo, miten kantasuomalaisten ja turvapaikanhakijoiden välit tulehtuivat Forssassa

Forssassa osoitettiin torstai-iltana mieltä teemalla ”turvallisuutta forssalaisille”.

Kotimaa
 
Mistä Forssan tapahtumat alkoivat?
Mistä Forssan tapahtumat alkoivat?
Suomalaisnuorukaiset väittävät yhteenoton taustalla olleen yksittäisen tappelun.

Forssa Forssassa osoitettiin torstai-iltana mieltä teemalla ”turvallisuutta forssalaisille”.

Asialla olivat kantasuomalaiset ja tapahtumien taustalla kantasuomalaisten ja Forssan vastaanottokeskuksen asukkaiden joukkotappelu tiistaina. Sen taustalla puolestaan oli turvapaikanhakijan taannoinen pahoinpitely.

HS kertoo nyt, mistä on kyse.

Mitä Forssassa on tähän mennessä tapahtunut?

Kantasuomalaiset ja vastaanottokeskuksen asukkaat tappelivat keskenään tiistaina iltapäivällä Forssassa.

Joukkotappelun takia on pidätettynä yksi ihminen. Yksi on pidätettynä myös puolentoista viikon takaisen turvapaikanhakijan pahoinpitelyn takia.

Poliisin mukaan aiempi pahoinpitely ja tiistainen joukkotappelu ovat kytköksissä. Asiaan kytkeytyy myös alkuviikosta tapahtunut suomalaisnuoren pahoinpitely Prisman edessä.

Poliisi tiedotti torstaina iltapäivällä, että tiistain tapahtumista oli torstaina kirjattu yksi uusi rikosilmoitus pahoinpitelystä. Pahoinpitely on kohdistunut paikalliseen tyttöön ja tapahtunut joukkotappelun yhteydessä. Tytön vammat ovat lieviä.

Forssalainen Mikael Rantala oli tapahtumapaikalla tiistain joukkotappelun aikaan. ”Tuli keppiä, putkea, sänkyä ja polkupyöränrunkoa”, hän kertoo.

Miten joukkotappelu alkoi?

Kymmeniä kantasuomalaisia lähti tiistaina iltapäivällä kohti Forssan vastaanottokeskusta. He olivat aseistautuneet pesäpallomailoin ja rautaputkin. Kun suomalaiset saapuivat keskuksen pihapiiriin, alkoi tappelu. ”Niistä videokuvista, mitä olen nähnyt, niin voin kuvitella, että useampi henkilö on vammoja saanut”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tomi Repo Hämeen poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan joukkotappelun jälkeisenä yönä pidätettiin 18-vuotias mies. Poliisin mukaan pidätetyllä on aikaisempaa väkivalta- ja huumerikostaustaa, mutta ei tiedossa olevia kytköksiä ääriryhmien toimintaan.

Mitä tapahtui torstaina?

Helsinkiläinen ”Suomi ensin!” -niminen liike järjesti Forssassa mielenosoituksen. Liike houkutteli ihmisiä allekirjoittamaan kannattajakortteja Suomi ensin! -puolueen perustamiseksi ja vaati Forssan vastaanottokeskuksen sulkemista.

Paikalla olleen HS:n toimittajan Kalle Koposen mukaan mielenosoitukseen osallistui parisataa ihmistä. Yleisöä oli lähes sama määrä.

”Täällä piti lähinnä puhetta kansanvillitsijä Marko de Wit MV-lehden lippalakki päässään. Hän arvosteli voimakkaasti kaikkia valtapuolueita, perussuomalaisia jopa maanpettureiksi. Hän kritisoi moneen otteeseen myös valtamediaa siitä, että nämä vaikenevat maahanmuuttajien tekemistä rikoksista”, Koponen kuvasi.

Poliisi oli aidannut mielenosoittajille karsinan noin sadan metrin päähän Saksankujan vastaanottokeskuksesta.

Vastaanottokeskuksen henkilökunta oli puolestaan Koposen mukaan hätistänyt asukkaat sisälle. ”Varmaan oli suositeltu, että pysykää pois ikkunoista ja parvekkeelta”.

HS tapasi forssalaisia torstaina. Esimerkiksi Ilkka Virtanen paheksuu väkivaltaa. ”Olen ajatellut, että meidän pitää olla kaikkien kanssa ystäviä”.

Raija Luoma puolestaan sanoo, että vanhukset pelkäävät liikkumista kaupungissa. Nuoria on puolestaan käsketty poistumaan Forssan ammatti-instituutin pihalta iltaisin. Opisto on vastaanottokeskuksen naapurissa.

Mitä Forssassa oikein tapahtui?
Mitä Forssassa oikein tapahtui?
Paikalla olleet kertovat tiistain nujakoinnista.
Mitä forssalaiset ajattelevat?
Mitä forssalaiset ajattelevat?
Forssan vastaanottokeskuksen lähellä ihmisten mielipiteet vaihtelevat.
Tilanne Forssassa on jännittynyt
Tilanne Forssassa on jännittynyt
Maahanmuuttajavastaisen mielenosoituksen alkua odotellaan.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat