Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uskooko hallitus itsekään 110 000 työpaikan syntymiseen? Valtiovarain­ministeri Petteri Orpo vieraili HSTV:n suorassa lähetyksessä

Valtiovarainministeriä tentataan pääkaupunkiseudun epäonnistuneesta asuntopolitiikasta.

Kotimaa
 

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) oli perjantaina HSTV:n Studio Kulmapöydän suorassa haastattelussa. Aiheena on budjetti, sillä hallitus päättää ensi viikolla ehdotuksestaan ensi vuoden tulo- ja menoarvioksi.

Samalla hallitus julkistaa kasvu- ja työllisyyspaketin, jonka avulla se pyrkii luomaan 110 000 uutta työpaikkaa. Uskooko valtiovarainministeri itsekään tuon tavoitteen toteutumiseen?

Ja onko hallituksella poliittista rohkeutta ottaa käyttöön keinoja, jolla tavoite edes teoriassa voitaisiin saavuttaa?

Työmarkkinajärjestöjen kanssa sovitun kilpailukykysopimuksen takia hallituksen kädet on monilta osin sidottu. Se ei esimerkiksi pysty rukkaamaan ansiosidonnaista työttömyysturvaa kannustavammaksi, vaikka kokoomus sitä miten haluaisi. Kulmapöydässä kysytään Orpolta, onko hallitus pelannut itsensä siis katsomoon.

Orpolta tentattiin myös pääkaupunkiseudun asuntopolitiikasta. Asuntoja on liian vähän ja ne ovat liian kalliita. Kasvukeskusten korkeat asumiskustannukset pahentavat kohtaanto-ongelmaa ja ovat näin ollen työllisyyden jarru. Miten hallitus aikoo tilannetta korjata?

Suomessa maksetaan tällä hetkellä enemmän asumistukia kuin koskaan aiemmin. Peräti 820 000 suomalaista on jonkin asumistuen piirissä. Työttömyys, vuokrien nousu ja asumistukien rakenteelliset ongelmat vaarantavat koko järjestelmän kestävyyden. Mitä hallitus aikoo asialle tehdä?

Lisäksi Orpolta kysyttiin hallituksen sisäisistä jännitteistä. Kokoomus haluaisi perua päivähoitomaksujen korotukset, hallituskumppanit ovat olleet nihkeämpiä.

Orpoa haastattelivat Piia Elonen ja Marko Junkkari.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat