Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lännen Median kysely: Demareiden kentältä tukea Antti Rinteen jatkolle

Mahdollisista muista puheenjohtajaehdokkaista eniten kannatusta saa Antti Lindtman

Kotimaa
 
Timo Hartikainen / Lehtikuva
Antti Rinne on SDP:n kenttäväen suosikki. 45 prosenttia kyselyyn vastanneista kannatti häntä jatkokaudelle puheenjohtajana.
Antti Rinne on SDP:n kenttäväen suosikki. 45 prosenttia kyselyyn vastanneista kannatti häntä jatkokaudelle puheenjohtajana. Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva

Sdp:n nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne on puolueen kenttäväen suosikki seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Tämä käy ilmi Lännen Median kyselystä, joka suunnattiin Sdp:n järjestöjen ja yhdistysten johtohenkilöille eri puolilla Suomea.

Kaksi kolmasosaa eli 66 prosenttia vastanneista haluaa, että Rinne pyrkisi jatkokaudelle Sdp:n puheenjohtajana. Hänelle toivotaan kuitenkin vastaehdokkaita puheenjohtajakisaan.

Sdp pitää puoluekokouksen ensi helmikuussa. Rinne aikoo kertoa marraskuussa jatkohaluistaan.

Rinne valittiin puheenjohtajaksi hieman yli kaksi vuotta sitten. Valinta jätti arpia puolueen sisälle, sillä Rinne haastoi istuvan puheenjohtajan Jutta Urpilaisen ja voitti hänet täpärästi.

Lännen Median kyselyssä Rinteelle tarjottiin vastaehdokkaaksi kuutta nimeä, jotka ovat tänä kesänä olleet esillä hänen mahdollisiksi vastaehdokkaikseen.

Eniten kannatusta sai Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Hänen suosionsa jää kuitenkin vielä Rinteen suosiota vähäisemmäksi.

Rinnettä puheenjohtajaksi kannatti 45 prosenttia vastanneista, kun Lindtmanin kannatus on noin 24 prosenttia.

Avovastauksissa mainittiin muun muassa, että Lindtman on todennäköinen Rinteen seuraaja, mutta ei vielä alkavalla puheenjohtajakaudella.

Rinne saa kyselyssä omiltaan kiitosta, mutta myös kovaa kritiikkiä.

”Rinne ei ole toiminnallaan aiheuttanut mitään tarvetta vaihtaa puheenjohtajaa; päinvastoin kiertänyt kenttää aktiivisesti ja sieltä positiivista palautetta. Ainoa heikkous esiintyminen tv:ssä, joka on korjattavissa”, sanoo yksi vastaajista.

”Puolueen linja on epäselvä ja puheenjohtajan esiintymiskyvyssä vakavia puutteita. Jos puheenjohtaja ei vaihdu helmikuussa, on pakko järjestää ylimääräinen puoluekokous ennen vuoden 2019 eduskuntavaaleja”, sanoo puolestaan yksi kriitikoista.

Lännen Media lähetti kyselyn muun muassa Sdp:n piirihallitusten jäsenille ja paikallisosastojen ja -järjestöjen johtajille. Kysely lähetettiin 950 demarivaikuttajalle, joista 40 prosenttia vastasi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat