Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulli paljasti Suomen suurimman nettihuumekaupan – rikollisten epäillään lähettäneen ilmaiseksi lsd-lappuja mahdollisille asiakkaille

Kolmen suomalaisen henkilön epäillään myyneen netissä huumeita kahden miljoonan euron arvosta. Huumeita kätkettiin muun muassa linnunpönttöihin.

Kotimaa
 
Tulli löysi netistä tilattuja huumeita muun muassa vahvistimen sisältä
Tulli löysi netistä tilattuja huumeita muun muassa vahvistimen sisältä
Tulli paljasti Suomen suurimman nettihuumekauppaorganisaation. Maahan saapuneita huumeita löytyi muun muassa vahvistimen sisältä. Tullin välittämä video näyttää, miten huumeita etsittiin.
Fakta

Näin huumekauppa salasi viestinsä

 Silkkitie-sivuston nettihuumekaupassa myyjät ja ostajat käyttävät PGP-salauksia viestien vaihdossa. PGP-salaus on niin sanottu epäsymmetrinen salausjärjestelmä, joka perustuu julkiseen ja yksityiseen avaimeen.

 PGP-salauksen perusajatus on, että julkista avainta voi jakaa avoimesti ja sillä voidaan salakirjoittaa viestejä. Näiden viestien purkaminen onnistuu vain yksityisellä avaimella.

 Tullin mukaan riittävää avainten pituutta käyttävää PGP-salausta pidetään yleisesti murtamattomana, kunhan käyttäjä pitää yksityisen avaimensa turvassa. Tulli ei kommentoi sitä, onko se päässyt esitutkinnassa viestien sisältöihin käsiksi.

Tulli on paljastanut poikkeuksellisen laajan suomalaisen nettihuumekaupan. Tullin mukaan kyse on Suomen suurimmasta nettihuumekaupan organisaatiosta.

Myös myyntiorganisaatio on mainostanut itseään Suomen suurimmaksi nettihuumekaupaksi.

Toiminnasta epäillään kahta noin 30-vuotiasta suomalaista miestä ja yhtä samanikäistä naista. He asuvat Varsinais-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla.

”Heillä ei ole mitään huumekauppaan liittyvää menneisyyttä”, sanoo tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen.

Kolmikon epäillään salakuljettaneen vuosina 2014–2016 Hollannista ja Saksasta Suomeen yli 40 kiloa jauhemaisia huumausaineita, yli 40 000 ekstaasitablettia ja noin 30 000 lsd-lappua sekä erilaisia muuntohuumeita.

Jauhemaisten huumeiden joukossa oli muun muassa amfetamiinia, metamfetamiinia, heroiinia, kokaiinia, mdma-jauhetta, alfa-pvp:tä ja mdpv:tä.

Tulli epäilee kolmikon myyneen aineita netissä noin kahden miljoonan euron arvosta. Salakuljetetuista huumausaineista olisi tullin mukaan saanut ainakin miljoona käyttöannosta.

”Toiminta on ollut erittäin ammattimaista”, Sinkkonen luonnehtii.

Tulli pysäytti tutkintaan liittyen huhtikuussa Kustavissa noin 15 kilon huumausainelastin salakuljetuksen. Sen katukauppa-arvo olisi tullin mukaan ollut noin 1,1 miljoonaa euroa. Takavarikoitu huumelasti oli tuotu Suomeen Hollannista.

Nettihuutokauppa toimi Silkkitie-sivustolla anonyymissä tor-verkossa, ja siihen kuului erillisiä alakauppoja. Tullin mukaan nettikauppaa markkinoitiin vuonna 2014 lähettämällä ilmaisia lsd-lappuja mahdollisille ostajille.

Nettikaupasta ostetut huumeet on tullin mukaan toimitettu kotimaan postilähetyksinä ostajille. Huumeita on viety myös linnunpönttöihin ja muihin maastokätköihin.

Maksuvälineenä on toiminut bitcoin-virtuaalivaluutta.

”Ostajia on ollut paljon, mutta en voi tarkemmin kommentoida heidän määräänsä”, valvontajohtaja Sinkkonen sanoo.

Tor-verkon anonyymissä nettikaupassa huumausaineiden myyjä ja ostaja eivät pääsääntöisesti tapaa henkilökohtaisesti toisiaan. He käyttävät nimimerkkejä viestien vaihdossa. Tullin mukaan myyjä ei voi tällöin varmistua ostajan iästä eikä terveydestä.

”Kyseessä on ilmiö, joka on varmaankin tullut jäädekseen”, Sinkkonen sanoo.

Tulli on tutkinut rikosvyyhtiä epäiltyinä törkeinä huumausainerikoksina ja salakuljetuksina.

Rikoksista epäilty kolmikko on ollut vangittuna huhtikuusta lähtien. Tulli aikoo siirtää rikosvyyhdin syyteharkintaan syyskuun lopussa.

TULLI
Kuvakaappaus huumeiden nettikauppasivusta.
Kuvakaappaus huumeiden nettikauppasivusta.
TULLI
Ekstaasitabletteja.
Ekstaasitabletteja.
TULLI
Ekstaasitabletteja.
Ekstaasitabletteja.
TULLI
Amfetamiinitahnaa.
Amfetamiinitahnaa.
TULLI
Lsd-lappuja.
Lsd-lappuja.
TULLI
MDMA-kristallia.
MDMA-kristallia.
TULLI
Huumeiden kätkemiseen käytetty linnunpönttö.
Huumeiden kätkemiseen käytetty linnunpönttö.
TULLI
Tullin takavarikoimaa käteistä rahaa.
Tullin takavarikoimaa käteistä rahaa.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat