Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS paljasti naisten kertomuksia suurlähettilään epäasiallisesta käytöksestä – myös ulkoministeriön tiedossa useita tapauksia

Tukholmasta kotiin kutsuttu suurlähettiläs Jarmo Viinanen saa epäasiallista käytöstä koskevan todistusaineiston tutustuttavakseen palattuaan. Kuuleminen järjestetään noin kahden viikon kuluttua sen jälkeen.

Kotimaa
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Tukholman-suurlähettiläs Jarmo Viinanen suurlähettiläskokouksessa Helsingissä maanantaina.
Tukholman-suurlähettiläs Jarmo Viinanen suurlähettiläskokouksessa Helsingissä maanantaina. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva
Fakta

Suurlähettiläs siirrettiin Helsinkiin

 Presidentti Sauli Niinistö määräsi torstaina Tukholman-suurlähettilään Jarmo Viinasen kotiutettavaksi etuajassa ulkoministeriön esityksen mukaisesti.

 Syyksi on kerrottu, että lähetystössä esiintyi epäasiallista käytöstä ja että Viinasen toimintakyky on heikentynyt.

Ulkoministeriön työhyvinvointipäällikkö Riitta Korpivaara kertoo, että ulkoministeriöllä oli Tukholman-suurlähettiläs Jarmo Viinasen epäasiallista käytöstä koskevassa selvittelyssä tiedossa useita häirintätapauksia.

Suurlähettiläs Viinasen kanssa työskennelleet naiset kertoivat HS:lle lauantaina kokeneensa niin fyysistä lähentelyä kuin muuta epäsopivaa käytöstä. HS:lle kerrottu osoittaa, että toiminta on tapahtunut usean vuoden aikana eri toimipisteissä, eivätkä ongelmat ole estäneet Viinasen etenemistä ministeriöuralla.

Tasavallan presidentti päätti torstaina vahvistaa Viinasen tehtävän päättymisen, koska ulkoministeriön mukaan hänen toimintaedellytyksensä olivat heikentyneet ja lähetystössä oli esiintynyt ”epäasiallista kohtelua”.

Korpivaara kertoo, että kun Viinanen tulee Suomeen 19. syyskuuta, hänelle järjestetään kuulemistilaisuus virkamieslain mukaisen prosessin mukaisesti.

Korpivaaran mukaan henkilöiden nimillä varustettu todistusaineisto annetaan Viinaselle luettavaksi kaksi viikkoa ennen kuulemistilaisuutta, jotta hän voi tutustua siihen rauhassa. Materiaalin antohetki voi venyä lokakuullekin.

Prosessin päätyttyä ulkoministeriön ylin virkamiesjohto päättää, mihin hallinnolliseen toimenpiteeseen ryhdytään.

Mahdollisia virkamieslain mukaisia seuraamuksia ovat kirjallinen varoitus tai irtisanominen. Kuulemisen järjestää hallintojohtaja Ari Rouhe.

Ulkoministeriö kutsuu Viinasen tapauksen tutkintaa ”epäasiallisen käytöksen tutkinnaksi”, koska rikosilmoitusta seksuaalisesta häirinnästä ei ole tehty, Riitta Korpivaara sanoo.

Kahden vuoden ajan ulkoministeriössä työhyvinvointipäällikön tehtävässä toiminut Korpivaara kertoo saavansa työntekijöiltä muutaman kerran kuukaudessa kyselyjä siitä, onko heidän esimiehensä mahdollisesti syyllistynyt epäasialliseen käytökseen.

”Varsinaisia ilmoituksia tulee harvemmin”, Korpivaara kertoo.

Ulkoministeriössä on yli 200 esimiestä.

”Useissa tapauksissa kyse ei ole epäasiallisesta käytöksestä, vaan työnantajan direktiovallan käyttämisestä”, Korpivaara kertoo. Kyse voi olla esimerkiksi työaikojen noudattamisvaatimuksesta.

Seksuaalinen tai muu häirintä työpaikoilla on aina työturvalainsäädännön mukainen asia, akavalaisen Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n julkisen sektorin neuvottelupäällikkö Petri Toiviainen kertoo.

Jos työpaikalla tulee ilmi häirintää, epäasiallista toimintaa tai epäily siitä, työnantajan on ryhdyttävä sitä selvittämään. Työnantajan velvollisuus syntyy riippumatta siitä, mitä kautta asia tulee tietoon.

Työntekijäliitot suosittavat, että häirinnän kohteeksi joutunut työntekijä saattaisi itse tai työsuojeluvaltuutetun tuella asian työnantajan tietoon.

Asianosaisia osapuolia kuullaan ja sen jälkeen työnantaja ryhtyy tarvittaviin toimiin, jotta työpaikan työturvallisuus turvataan.

Työnantajan oikeutena on harkita, mitä palvelussuhteeseen liittyviä seuraamuksia seuraa, jos tutkinnassa todetaan häirinnästä epäillyn toimineen vastoin velvoitteita.

Kuulemisen jälkeen ratkaisun tekeminen työ- tai virkasuhteeseen liittyvistä jatkotoimista on täysin työnantajan päätettävissä.

Tarkennus 28.8. kello 15.13: Jutusta saattoi saada sen kuvan, että ulkoministeriöllä olisi tiedossa samat tapaukset, joista HS kertoi lauantaina. Ministeriön tiedossa on vastaavia tapauksia, mutta ei ole tietoa siitä, ovatko ne juuri samat kuin joista HS kirjoitti.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat