Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Särkänniemen hallitus yksimielisenä: Delfiinioperaation tiedotus ei onnistunut – ”Opittiin, ja otetaan opiksi”

Särkänniemi lupaa parantavansa tiedottamista tulevaisuudessa. ”Yhtiöllä ei ole tarve salata asioita, vaan se haluaa toimia avoimesti ja läpinäkyvästi.”

Kotimaa
 
Tällainen on Särkänniemen delfiinien uusi koti Kreikassa
Tällainen on Särkänniemen delfiinien uusi koti Kreikassa
Särkänniemen delfiinit matkasivat viikonloppuna Attica Zoological Parkiin Kreikkaan. Eläinjärjestöt ovat ilmaisseet huolensa puiston olojen sopivuudesta delfiineille.
Tästä on kyse

Yölento Kreikkaan

 Särkänniemi kertoi viime vuoden lokakuussa sulkevansa delfinaarionsa. Näytökset lopetettiin.

 Kannattamattoman delfinaarion tilalle Särkänniemeen on tulossa sisäliikuntapuisto.

 Rahan lisäksi delfinaarion sulkemispäätökseen vaikutti myös eläinoikeusliikkeen kampanjointi.

 Särkänniemi sai delfiineille siirtoluvan Kreikassa sijaitsevaan Attica Zoological Parkiin.

 Delfiinit asuivat Tampereen delfinaariossa lauantaihin asti.

 Sunnuntaina ne saapuivat Atticaan.

Särkänniemen hallitus totesi yksimielisesti, että yhtiön viestintä delfiinien siirrosta Kreikkaan ”ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla”. Särkänniemen hallitus tiedotti asiasta käsiteltyään neljän delfiinin siirto-operaation tiedotuslinjaa Tampereella ylimääräisessä kokouksessa.

Särkänniemen hallitus sopi tiistaisessa kokouksessaan kolmesta toimenpiteestä. Ensinnäkin Särkänniemi tarkistaa viestintäkäytäntöjään välittömästi ja parantaa tiedottamista tulevaisuudessa.

Yhtiöllä ei ole tarve salata asioita, vaan se haluaa toimia avoimesti ja läpinäkyvästi, Särkänniemen hallitus viestii.

”Opittiin, ja otetaan opiksi – se on ihan selvä asia”, Särkänniemen hallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman sanoo.

Särkänniemi lupaa myös seuraavansa, että eläinten hyvinvoinnista huolehditaan.

Yhtiö on sopinut, että Kreikasta raportoidaan eläinten voinnista säännöllisesti yhtiölle sekä yleisölle Särkänniemen nettisivujen ja sosiaalisen median kanavien kautta.

Vikman ei osaa vielä sanoa, miten usein suomalaiset saavat Särkänniemen kanavien kautta tietoa Tampereelta Kreikkaan muuttaneiden delfiinien sopeutumisesta. Ajatuksena kuitenkin on, että niiden hyvinvoinnista huolehditaan jatkossakin, ja siitä kerrotaan myös suomalaisille säännöllisesti.

Särkänniemen toimitusjohtajan Miikka Seppälän mukaan Kreikassa on Särkänniemen entisten delfiinien kanssa alkuvaiheessa kuusi niille tuttua ihmistä.

Seppälän mukaan seurantaa Kreikassa jatketaan suomalaisvoimin todennäköisesti ainakin kahden–kolmen kuukauden ajan vuoroissa.

”Riippuu, miten eläinten sopeutuminen etenee”, Seppälä kertoo.

Kolmanneksi Särkänniemi aikoo laajentaa vuoropuhelua eläinsuojelujärjestöjen ”ja muiden kiinnostuneiden tahojen” kanssa.

”Yhtiö kutsuu järjestöt pyöreän pöydän keskusteluun. Särkänniemi ei toivo vastakkainasettelua kansalaisjärjestöjen kanssa. Tarkoituksena on muodostaa vielä tämän vuoden aikana myös oma asiaan liittyvä neuvonantajaryhmä, joka keskittyy tukemaan Särkänniemen liiketoiminnan vastuullista kehittämistä”, Särkänniemen hallitus selvittää.

Vikmanin mukaan ryhmä voi olla mukana Särkänniemen liiketoiminnan vastuullisessa kehittämisessä, vaikka delfiineitä ei Tampereella enää ole. ”Koiramäessä on kotieläimiä”, Vikman muistuttaa.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä antoi tiistaina yhtiön hallitukselle selvityksensä siirrosta. Hän totesi, että delfiinien siirrosta olisi kannattanut tiedottaa aiemmin.

Vikmanin mukaan suullinen selvitys oli perusteellinen.

”Tein virhearvion tiedotuksessa ja olen pahoillani siitä. Vaikka tavoitteena oli eläinten hyvinvointi, ei vaikeneminen herättänyt luottamusta toimintaamme kohtaan”, Seppälä sanoo.

Jo sunnuntaina Seppälä myönsi HS:lle, että tiedottamisessa epäonnistuttiin. Seppälä on kertonut päättäneensä itse, että siirrosta vaietaan.

Särkänniemen tiedotteen mukaan toimitusjohtaja Seppälällä on hallituksen täysi luottamus.

Särkänniemen hallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman sanoo, että hallituksen päätavoitteena on työskennellä sen eteen, että luottamus Särkänniemeä kohtaan palautuu mahdollisimman nopeasti. ”Edetään tekojen kautta”, hän viittaa kolmen toimenpiteen ohjeistukseen.

Vikman lupaa, että hän on hallituksen puheenjohtajana tarvittaessa kaupunginhallituksen ja muiden tamperelaispäättäjien tavattavissa.

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen ilmoitti sunnuntaina haluavansa, että myös kaupunginhallitukselle annettaisiin selvitys delfiinien siirron toteutuksesta ja viestinnästä.

Ikonen sai Vikmanin mukaan hallituksen selvityksen tiistaina. Pormestari piti sitä riittävänä.

Särkänniemi aloitti Veeran, Delfin, Leevin ja Eevertin siirron Kreikkaan lauantaina. Ne siirrettiin Särkänniemestä lentokentälle poliisisaattueessa. Delfiinien kuljetus tapahtui varhain sunnuntaina rahtikoneella Tampere-Pirkkalan lentokentältä.

Delfiinit matkustivat Ateenaan vesitiiviissä laatikoissa, joissa oli lämmitettyä vettä. Ne pääsivät perillä altaaseen sunnuntaina ennen puoltapäivää, ja niiden kerrottiin heti syöneen.

Särkänniemi sai viikonloppuna rajua arvostelua siitä, että se toteutti siirto-operaation niin salamyhkäisesti. Kansalaisten lisäksi moitteita on tullut kriisiviestintä- ja maineasiantuntijoilta.

Kaavaillun sisähuvipuiston suunnittelu on toimitusjohtaja Seppälän mukaan vielä pahasti kesken. Seppälä ei osaa arvioida, milloin sitä ryhdytään rakentamaan tai milloin se mahdollisesti voisi avautua yleisölle.

”Nyt lähdetään keskustelemaan siitä toden teolla. Se on jäänyt tärkeämpien asioiden eli eläintensiirron alle”, Seppälä sanoo.

Delfiinit lähtivät Särkänniemestä
Delfiinit lähtivät Särkänniemestä
Kuvaus ja editointi: Jukka Töyli
"Kyllä meitä jännitti" – delfiinikouluttajat iloitsevat onnistuneesta siirrosta
"Kyllä meitä jännitti" – delfiinikouluttajat iloitsevat onnistuneesta siirrosta
Särkänniemen delfiinit totuttelevat uuteen elämäänsä Kreikassa. Kaikki alkaa pikkualtaasta. Toimittaja: Jukka Harju, kuvaaja: Fotis Plegas, leikkaus: Janne Elkki
Fotis Plegas G.
Särkänniemestä siirretyt delfiinit totuttelivat uusiin allastiloihin Attican eläinpuistossa maanantaina.
Särkänniemestä siirretyt delfiinit totuttelivat uusiin allastiloihin Attican eläinpuistossa maanantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat