Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Porilaisen lenkkeilijätytön murhasta elinkautinen vankeustuomio – hovioikeus ei uskonut entisen poikaystävän kertomusta

Entinen poikaystävä sai tuomion myös törkeästä raiskauksesta.

Kotimaa
 
Jukka Harju / HS
Porilaisen lenkkeilijätytön murhasta tuomittu mies painui takin suojaan oikeuskäsittelyn alussa Satakunnan käräjäoikeudessa marraskuussa 2015.
Porilaisen lenkkeilijätytön murhasta tuomittu mies painui takin suojaan oikeuskäsittelyn alussa Satakunnan käräjäoikeudessa marraskuussa 2015. Kuva: Jukka Harju / HS

Vaasan hovioikeus tuomitsi keskiviikkona 27-vuotiaan Ramin Azimin murhasta elinkautiseen vankeuteen. Henkirikoksen uhriksi joutui 17-vuotias porilainen lenkkeilijätyttö viime vuoden tammikuussa.

Azimi tuomittiin myös törkeästä raiskauksesta.

Tapauksen taustalla oli tytön halu lopettaa suhde miehen kanssa. Hovioikeuden mukaan entinen poikaystävä oli useasti yrittänyt saada tyttöä jatkamaan suhdetta, mutta sen sijaan tytöllä oli jo uusi seurustelusuhde toisen henkilön kanssa.

Hovioikeuden mukaan Ramin Azimi oli ensin raiskannut iltalenkillä olleen tytön Ulvilassa. Mies kuljetti vielä hengissä olleen tytön Kokemäelle autolla, siirsi hänet puiseen varastoon, valeli bensiiniä tämän päälle ja poltti elävältä.

Myös Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi miehen elinkautiseen vankeuteen murhasta ja törkeästä raiskauksesta viime marraskuussa. Miehelle tehtiin käräjäoikeuskäsittelyn aikana mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli teon tehdessään täydessä ymmärryksessä.

Azimi valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen.

Hän kiisti murhanneensa ja raiskanneensa tytön tai kohdistaneensa häneen muutakaan väkivaltaa.

Mies kertoi hovioikeudessa matkustaneensa tytön luokse ensisijaisena tarkoituksenaan jatkaa heidän seurustelusuhdettaan. Miehen mukaan tyttö oli tullut vapaaehtoisesti hänen autonsa kyytiin.

Mies väitti kertoneensa tytölle autossa itsemurha-aikeestaan, minkä jälkeen myös tyttö olisi kertonut tappavansa itsensä.

Tulipalo sai miehen mukaan alkunsa sen jälkeen, kun tyttö oli kaatanut hänet takaapäin ja hänen kädessään ollut palava tulitikku putosi lattialle. Mies oli omien sanojensa mukaan sitä ennen valellut lattian bensiinillä.

Mies kertoi menettäneensä tilanteessa hetkeksi tajunnan. Sen jälkeen hän ei kertomuksensa mukaan onnistunut enää pelastamaan tyttöä rakennuksesta.

Azimin kertomus hovi- ja käräjäoikeuksissa poikkesi jonkin verran siitä, mitä hän kertoi poliisille esitutkinnan aikana.

Hovioikeuden mukaan Ramin Azimin syyllisyydestä ei jäänyt varteen otettavaa epäilyä. Todistusaineisto ei tue miehen kertomusta, tuomioistuin katsoi.

Tuomion mukaan miehen syyllisyydestä kertoo muun muassa sen, että mies oli salannut matkansa Helsingistä Poriin sekä hankkinut Porista köyden ja bensiiniä, jota on käytetty tulipalon sytyttämiseen.

Lisäksi uhrin ruumiin asento ja palovammat viittaavat siihen, että tyttö oli sidottuna tulipalon alkaessa.

Miehen omat vammat viittaavat puolestaan siihen, että ne ovat syntyneet voimakkaan räjähdysmäisen palon aiheuttamana hänen sytyttäessään bensiinin tuleen eikä hänen maatessaan lattialla kuten hän itse väittää.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat