Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Piispainkokous: Homoparit eivät saa kirkollista vihkimistä eivätkä siunausta

Pappi voi rukoilla maistraatissa avioliiton solmineen homoparin kanssa

Kotimaa
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Piispankokouksen mukaan pappi voi rukoilla maistraatissa avioliiton solmineen homoparin kanssa.
Piispankokouksen mukaan pappi voi rukoilla maistraatissa avioliiton solmineen homoparin kanssa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Piispainkokouksen mukaan kirkko ei tarjoa samaa sukupuolta oleville pareille kirkollista vihkimistä, vaikka sukupuolineutraali avioliittolaki astuu voimaan ensi maaliskuussa.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous antoi tänään selonteon kirkon voimassa olevasta avioliitto-opista. Kirkolliskokous oli pyytänyt sitä seurakuntien ja papiston tueksi uuden avioliittolain voimaanastumisen lähestyessä.

Arkkipiispa Kari Mäkinen painottaa, että kirkko ei suhtaudu sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin ongelmana vaan osana kirkkoa.

”Kysymme, miten voimme kirkkona heitä palvella siinä missä muitakin kirkon jäseniä”, Mäkinen sanoi tiedotustilaisuudessa Joensuussa.

Avioliittolain muutos ei muuta kirkon oppia avioliitosta naisen ja miehen välisenä liittona. Pappi ei saa vihkiä homopareja eikä siunata heidän avioliittoaan.

Piispankokouksen mukaan pappi voi kuitenkin rukoilla maistraatissa avioliiton solmineen homoparin kanssa. Tässä papin pitää soveltaa piispainkokouksen antamaa ohjetta vapaamuotoisesta rukouksesta parisuhteensa rekisteröineiden kanssa ja heidän puolestaan.

Jos pappi kuitenkin vihkii homoparin kirkon linjan vastaisesti, tapaus käsitellään hiippakunnassa.

Kirkkohallituksen oikeudellinen selvitys avioliittolain muutoksen vaikutuksista kirkkoon valmistuu myöhemmin syksyllä 2016.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat