Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Junakiskoille on tuotu esineitä Mäntsälässä – Liikenne­virasto varoittaa riskeistä ja toivoo keskustelua kouluihin ja koteihin

Mäntsälässä radan vieressä on nähty nuoria, joiden epäillään tuoneen esineitä raiteille.

Kotimaa
 
Juhani Niiranen / HS
Asiaton oleskelu raiteilla ja ratapihoilla on kiellettyä ja vaarallista. Kuvassa rataosuus Helsingissä Linnunlaulun kohdalla.
Asiaton oleskelu raiteilla ja ratapihoilla on kiellettyä ja vaarallista. Kuvassa rataosuus Helsingissä Linnunlaulun kohdalla. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Liikennevirasto on huolissaan rautatiekiskoihin viime aikoina kohdistuneesta ilkivallasta.

Viraston mukaan Mäntsälässä on löydetty kiskoilta elokuun aikana ylimääräisiä esineitä, kuten kiviä. Radan vieressä on nähty nuoria, joiden epäillään tuoneen esineitä raiteille.

Liikennevirasto muistuttaa, että pahimmillaan juna voi suistua raiteilta ja seuraukset saattavat olla vakavia. Samalla myös ilkivallan tekijät altistuvat vaaroille liikkuessaan kiskojen lähellä.

”Junat kulkevat nopeasti ja äänettömästi, eikä niiden lähestymistä välttämättä huomaa ajoissa, jos on keskittynyt esimerkiksi kuvien ottamiseen. Juna ei voi myöskään väistää, ja sen pysähtymismatka on useita satoja metrejä”, sanoo Liikenneviraston liikenne- ja työturvallisuusyksikön päällikkö Marko Tuominen tiedotteessa.

Lisäksi hengenvaaran aiheuttavat ratojen sähköjännitteet. Myös poliisin kerrotaan olleen huolissaan lasten ja nuorten oleskelusta kiskojen läheisyydessä.

Asiaton oleskelu rautatiealueella on kiellettyä. Liikennevirasto toivookin kouluun ja koteihin lisää keskustelua rautateillä liikkumisen vaaroista.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat