Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Somerolla paljastui vakava eläinsuojelurikos

Kotimaa
 
Fakta

Eläinsuojelutoimia

 Lievissä eläinsuojelun laiminlyönneissä eläinlääkäri, terveystarkastaja tai poliisi voi antaa eläimen omistajalle ohjeita ja neuvoja. Omistaja voidaan määrätä korjaamaan eläinten olosuhteet. Toimenpiteet voidaan myös teettää omistajan kustannuksella.

 Vakavissa eläinsuojelun laiminlyönneissä eläin otetaan haltuun, se myydään tai lopetetaan.

 Törkeä eläinsuojelurikos, eläinsuojelurikos ja lievä eläinsuojelurikos ovat rikoslain alaisia tekoja. Käräjäoikeus voi myös määrätä tuomion saaneen menettämään oikeutensa omistaa, pitää tai hoitaa eläimiä. Eläintenpitokielto on joko määräaikainen tai pysyvä.

Eläinlääkärit ja poliisipartio löysivät maanantaina somerolaiselta tilalta yli sata surkeassa kunnossa olevaa lammasta. Poliisin mukaan lampaiden keritsemättömät turkit olivat likaisia ja painoivat kymmeniä kiloja. Lisäksi eläimiin takertuneet narut olivat nirhanneet niiden raajoja poikki.

Karjasuojissa oli lantaa lähes ikkunoiden korkeudelle. Tilan olot olivat olleet havaintojen perusteella huonot jo vuosia.

”Partio ja eläinlääkärit löysivät useita vakavasti sairaita ja loukkaantuneita eläimiä. Eläinlääkärit joutuivat lopettamaan kaikki tilan lampaat”, komisario Joonas Tikka Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Läänineläinlääkäri Sofia Väärikkälä Lounais-Suomen aluehallintovirastosta oli mukana tarkastuskäynnillä. Hän ei halua kommentoida asiaa, sillä tapaus on siirtynyt poliisin esitutkintaan. Tilanomistajaa epäillään törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

”Me teemme tarkastuksia usein epäilyn perusteella. Tämänkaltaiset tapaukset ovat todella harvinaisia, ja suurimmalla osalla tuotantotiloista asiat ovat hyvin”, Väärikkälä sanoo.

Viranomaiset tekevät tuotantotiloille sekä otantatarkastuksia että epäilyyn perustuvia tarkastuksia. Laiminlyöntejä todetaan vuosittain noin 20-30 prosentissa tiloista.

Törkeät eläinsuojelun laiminlyönnit ovat myös tilastojen perusteella harvinaisia. Törkeä eläinsuojelurikos lisättiin rikoslakiin vuonna 2011, jolloin poliisi kirjasi niitä viisi kappaletta. Viime vuonna tapauksia oli 15 ja tämän vuoden aikana 11. Eritasoisia eläinsuojelurikoksia kirjattiin viime vuonna yli 600.

Komisario Tikka kertoo, että Salossa on tutkittu neljä törkeää tapausta.

”Tapaukset ovat liittyneet tuotantotiloihin. Tavalliset eläinsuojelurikokset liittyvät useimmiten kotieläimiin”, Tikka kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat