Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksityinen päiväkoti suljettiin Tampereella – johtajan käytöksestä tehty tutkintapyyntö

Noin 70 lasta siirretään maanantaina muihin päiväkoteihin.

Kotimaa
 
Kalle Parkkinen / Lehtikuva
Yksityisen päiväkoti English International School of Tampereen toimitilat.
Yksityisen päiväkoti English International School of Tampereen toimitilat. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on päättänyt sulkea yksityisen päiväkodin Tampereella. Avin mukaan English International School of Tampere -päiväkodin henkilöstön pätevyydessä ja toiminnassa on ollut toistuvasti puutteita.

Avi teki päätöksen päiväkodin sulkemisesta tiistaina tehdyn tarkastuksen jälkeen. Tampereen kaupunki on lisäksi tehnyt päiväkodin tapahtumista tutkintapyynnön poliisille.

”Olemme saaneet useita ilmoituksia päiväkodin henkilöstöön kuuluvan työntekijän epäasiallisesta käytöksestä. Hänen on kerrottu toistuvasti huutaneen ja käyttäytyneen uhkaavasti ja aggressiivisesti lapsia kohtaan”, kertoo Tampereen kaupungin tilaajapäällikkö Maria Päivänen.

”Päiväkodin johtajan käytös on ollut varsin haastavaa myös viranomaisia kohtaan. Koska meidän ei ole mahdollista selvittää, mitä päiväkodissa on tapahtunut, olemme tehneet lakimiesten ohjeistamana tutkintapyynnön.”

Helsingin Sanomat tavoitti puhelimitse päiväkodin johtajan, mutta hän ei halunnut kommentoida tapahtunutta.

Sulkemisen takia runsaat 60 tamperelaislasta sijoitetaan maanantaista alkaen Tampeeen keskustan muihin päiväkoteihin. Nyt suljettu päiväkoti sijaitsee Tampellan alueella.

Lisäksi noin kymmenelle Tampereen ulkopuolella asuvalle lapselle on etsitty uudet hoitopaikat.

”Kun lopetuspäätös tuli tiistaina, saimme varsin nopeasti järjestyttyä tamperelaislapsille hoitopaikat ja rekrytoitua työntekijöitä”, Päivänen kertoo.

”Tämä on väliaikainen ratkaisu. Näin perheillä on aikaa miettiä, mihin he lapsensa haluavat hoitoon tulevaisuudessa.”

Päiväsen mukaan Tampereen kaupunki on useasti joutunut huomauttamaan nyt suljettua päiväkotia pätevien työntekijöiden puutteesta. Myöskään päiväkodin johtajalla ei ole ole vaadittua ammattipätevyyttä.

”Vaikka kyse on yksityisestä päiväkodista, meillä on valvontavelvollisuus. Nyt vain neljällä päiväkodin 16 työntekijästä oli pätevyys.”

Päiväsen mukaan johtajaa lukuun ottamatta muiden epäpätevien työntekijöiden toiminnasta ei ole valitettu.

Päiväkodin toiminnassa on ollut myös muita puutteita. Esimerkiksi pakollisia varhaiskasvatus- tai omavalvontasuunnitelmia ei ole tehty, eivätkä vanhemmat ole saaneet toiminnasta tarvittavaa tietoa.

Myös hoidettavien lasten listat olivat puutteelliset.

”Mutta asiakirjojen puutteiden tai puuttumisten takia tätä sulkemista ei ole tehty”, Päivänen korostaa.

Oikaisu (HS 4.9.2016): Toisin kuin lauantaina 3. syyskuuta uutisessa English International School of Tampere -päiväkodin sulkemisesta kirjoitettiin, poliisille tehdyn tutkintapyynnön kohteena ei ole päiväkodin johtaja vaan kasvatushenkilöstöön kuuluva. Päiväkodin johtajan ei väitetä käyttäytyneen epäasiallisesti lapsia kohtaan vaan henkilöstöä kohtaan lasten kuullen. Tampereen tilaajapäällikkö Maria Päiväsen nimi oli virheellisesti kirjoitettu myös Päiviseksi

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat