Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aurinkomyrsky toi revontulia myös Etelä-Suomen taivaalle – ”Nyt on poikkeuksellinen revontuliaika”

Aurinkomyrsky alkoi perjantain vastaisena yönä, ja revontulia on nähty myös Etelä-Suomessa. Ensi yönä sää on tosin etelässä pilvinen.

Kotimaa
 
Upeat revontulet värittivät Lapin taivaan
Upeat revontulet värittivät Lapin taivaan
Revontulet loistivat taivaalla Rovaniemen lähistöllä syyskuun alussa. Kuva: Reuters, All About Lapland magazine.

Suomalaisia on hemmoteltu parina viime yönä poikkeuksellisen hienoilla revontulilla. Niitä on näkynyt myös Etelä-Suomen taivaalla.

”Nyt on poikkeuksellinen revontuliaika, joka alkoi perjantain vastaisena yönä. Revontulet johtuvat nopeasta aurinkotuulesta, joka liikkuu 600 kilometrin sekuntinopeudella”, kertoo Ilmatieteen laitoksen avaruustutkija Ilkka Sillanpää.

Revontulet aiheutuvat aurinkotuulen varautuneiden hiukkasten osumisesta maahan. Revontulet näkyvät etenkin magneettisten napojen ympäristössä.

”Tämänkertainen purkaus on osunut erityisen hyvin Suomen öihin, ja revontulet ovat olleet paikoin näyttäviä. [Muualla] Euroopassa revontulia ei tällä kertaa ole näkynyt”, Sillanpää sanoo.

Sillanpään mukaan aurinkomyrsky hiipuu parin seuraavan päivän aikana. Eteläsuomalaisilla ei ole paljonkaan mahdollisuutta katsella ensi yönä taivaan loistavia valoja, sillä sää on Ilmatieteen laitoksen mukaan pilvinen.

Otitko hienon kuvan revontulista? Lähetä kuvasi numeroon 17181 tai sähköpostitse osoitteeseen hs.online@hs.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat