Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Manhattan Steak House -ravintoloiden edustajat myönsivät kahden miljoonan euron veropetokset – ”Olen tehnyt väärin”

Syytetyt ovat maksaneet verovelkansa takaisin. Nyt ravintoloissa on käynnissä sukupolvenvaihdos.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Manhattan Steak Housen ravintola Etelä-Esplanadilla Helsingissä.
Manhattan Steak Housen ravintola Etelä-Esplanadilla Helsingissä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Manhattan-ravintoloiden edustajat myönsivät maanantaina oikeudessa syyllistyneensä mittavaan veronkiertoon viime vuosina. He ovat jo maksaneet verovelkansa takaisin.

Tunnustamisoikeudenkäynti järjestettiin Helsingin käräjäoikeudessa.

”Kyse on siitä, että käteismyyntiä on jätetty kirjaamatta ylös. Summat ovat huomattavia”, kihlakunnansyyttäjä Tuomas Soosalu sanoi oikeudessa.

Syytetyt myöntävät salanneensa Manhattan Steak House Oy:n osalta käteismyyntiä kirjanpidosta ja verottajalta yhteensä yli 2,6 miljoonaa euroa ja Manhattan Fast Food Oy:n osalta 1,1 miljoonaa euroa. Lisäksi toimitusjohtaja salasi verottajalta yhtiöistä itselleen nostamiaan varoja.

Verottajalta jäi siten saamatta ravintoloista noin 1,1 miljoonan euron verot ja vajaa miljoona euroa toimitusjohtajan henkilökohtaisia veroja.

Toimitusjohtajana työskennelleen miehen lisäksi syytettynä on nainen, joka on toiminut yhtiöissä hallituksen varajäsenenä, prokuristina ja käyttänyt toimitusjohtajan ohella tosiasiallista määräysvaltaa.

Kaksikkoa syytetään törkeistä veropetoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista. Rikokset tapahtuivat syyttäjän mukaan vuosina 2010–2015.

Ravintolaketjulla on toimipisteitä Helsingissä Eteläesplanadilla ja kauppakeskus Forumissa sekä Tampereella ja Lahdessa. Rikokset kohdistuvat Helsinkiin ja Tampereelle mutta ei Lahden toimipisteeseen.

Ravintoloiden työntekijöitä ei epäillä rikoksista.

Puolustuksen mukaan syytetyt ovat jo korvanneet verovelkansa veronkorotuksineen ja viivästyskorvauksineen hankkimansa ulkopuolisen rahoituksen avulla. Korvattu summa on yhteensä 2,7 miljoonaa euroa.

”Olen tehnyt väärin. Se on ohi. Olen maksanut kaiken pois”, sanoi yhtiöiden toimitusjohtajana toiminut mies oikeussalissa.

Manhattan-ravintoloissa on nyt käynnissä sukupolvenvaihdos, ja syytetyt ovat jättäytymässä pois toiminnasta. Puolustuksen mukaan yritysten nykyinen liiketoiminta on tervettä.

Molemmat syytetyt tunnustivat rikokset poliisin esitutkinnan aikana ja suostuivat syyteneuvotteluun.

Syyteneuvottelun idea on, että tunnustamalla voi saada lievemmän rangaistuksen, jos pääsee syyttäjän kanssa sopuun sopivasta tuomiosta ennen oikeudenkäyntiä. Tarkoituksena on tehostaa erityisesti laajojen ja vaikeasti selvitettävien talousrikosvyyhtien käsittelyä.

Syyttäjä ja syytetyt katsoivat syyteneuvotteluissa, että toimitusjohtajalle sopiva rangaistus olisi kaksi vuotta ja yksi kuukausi ehdotonta vankeutta. Toisen syytetyn rangaistus olisi yksi vuosi ja 11 kuukautta vankeutta sekä 80 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Syyttäjän tuomioesityksen mukaan ilman syyteneuvottelua oikea rangaistus miehelle olisi ollut kolme vuotta ja kymmenen kuukautta vankeutta ja naiselle kolme vuotta ja kolme kuukautta vankeutta.

Syyttäjä vaatii molemmille syytetyille myös viiden vuoden liiketoimintakieltoa.

Tuomioesitys ei sido tuomioistuinta, vaan se voi määrätä muunkinlaisen rangaistuksen kuin sen, johon syyttäjä ja syytetyt päätyivät syyteneuvottelussa. Helsingin käräjäoikeus antaa tuomion keskiviikkona.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat