Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tv:n antenniverkon lähetyksissä katkoksia muutostöiden vuoksi – häiriöt koskevat lähes miljoonaa katselijaa

Vaikutusalue ulottuu Hangon ja Salon seuduilta itään Porvoon ja Mäntsälän seuduille, jolloin alue käsittää muun muassa koko pääkaupunkiseudun.

Kotimaa
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Digi-TV:n antenneja.
Digi-TV:n antenneja. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Television antenniverkon lähetyksissä on tiistain ja torstain välisenä aikana katkoksia, kun Espoon ja Fiskarsin päälähetysasemilla tehdään taajuusmuutostöitä. Vaikutusalueella asuu 1,8 miljoonaa ihmistä, joista katkokset koskevat noin puolta, jotka katsovat antennitelevisiota, kertoo Suomen radio- ja tv-verkkoja hoitavan Digitan viestinnästä Minna Flink. Kaapelitelevisioon muutostyöt eivät vaikuta.

Vaikutusalue ulottuu Hangon ja Salon seuduilta itään Porvoon ja Mäntsälän seuduille, jolloin alue käsittää muun muassa koko pääkaupunkiseudun.

Muutostöiden syynä on se, että antenni-tv:n taajuus muuttuu Espoon ja Fiskarsin päälähetysasemilla. Uusilla taajuuksilla lähetykset alkavat viimeistään torstaina 8. syyskuuta, Digita kertoo tiedotteessaan.

Kolmena päivänä tv-lähetyksissä on enintään seitsemän tunnin katkos kello 9.00–16.00. Lisäksi tiistaina 6. syyskuuta ja keskiviikkona 7. syyskuuta lähetykset ovat mahdollisesti alennetulla teholla kello 16:sta lähtien seuraavaan aamuun kello 9:ään.

Espoon ja Fiskarsin päälähetysasemien lisäksi tv-lähetyskatko koskee myös Vantaan Hakunilan, Hyvinkään, Nummi-Pusulan Hyönölän, Karkkilan, Sipoon Norrkullan, Porvoon Suomenkylän, Hangon, Salon ja Tammisaaren täytelähettimiä.

Digita kertoo tiedotteessaan tarkemmin niistä kanavanipuista, joiden taajuuden muuttuvat.

Espoon ja Fiskarsin lähetinasemilla lähetetään vanhoja ja uusia taajuuksia jonkin aikaa samanaikaisesti uuden taajuuden käyttöönoton jälkeen, jotta yhteisantennitalouksilla on aikaa tehdä vahvistimen kanavanvaihto.

”Taajuusmuutosten vuoksi antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta”, Digita tiedottaa.

Lisäksi taloyhtiöissä asukkaiden on tehtävä kanavahaku sen jälkeen, kun antenniurakoitsija on tehnyt tarpeelliset viritystyöt.

”Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita muutostöitä”, Digita neuvoo tiedotteessaan.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat