Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lounais-Suomesta löytyi jo toinen rikollisten maksukortinlukulaite – poliisi kehottaa kuolettamaan luottokortin

Skimmauslaite oli asennetty Teboil Express -kylmäasemille Turussa ja Raumalla.

Kotimaa
 
Lounais-Suomen poliisi
Turusta viime perjantaina löytynyt skimmauslaite. Kuvan yläreunassa on nähtävissä musta levy, joka on skimmauslaitteen kamerayksikön etureuna. Se tulee selvästi ulos automaatista.
Turusta viime perjantaina löytynyt skimmauslaite. Kuvan yläreunassa on nähtävissä musta levy, joka on skimmauslaitteen kamerayksikön etureuna. Se tulee selvästi ulos automaatista. Kuva: Lounais-Suomen poliisi

Lounais-Suomen poliisi on löytänyt lyhyen ajan kuluessa kaksi rikollisten huoltoaseman maksuautomaattiin asentamaa lukulaitetta. Ensimmäinen ”skimmauslaite” löytyi Turusta viime viikon perjantaina ja toinen maantaina Raumalta.

Molemmat lukulaitteet oli asennettu Teboil Express -kylmäasemien maksupäätteeseen. Ensimmäinen laite löytyi Turun Latokarinkatu 1:n Teboil-expressiltä perjantaina noin kello 14.50. Toinen Raumalta Papinhaankadun huoltoasemalta maanantaina kello 17.20.

”Epäilemme, että tapaukset liittyvät yhteen. Laitteet olivat samanlaiset. Toistaiseksi meillä ei ole tietoa, kuka tai ketkä laitteen asensivat”, kertoo rikosylikonstaapeli Maarit Ruohonen Rauman poliisista.

Skimmauslaite asennetaan pankki- tai maksuautomaatin päälle siten, että työntäessään kortin sisään automaattiin asiakas työntää sen myös skimmauslaitteen läpi. Poliisi epäileekin, että molemmissa tapauksissa kylmäasemilla tankanneiden korttitietoja on päätynyt rikollisten käsiin.

Poliisi kehottaakin kyseisinä päivinä asemilla tankanneita kuolettamaan asioinnin yhteydessä käytetyn pankki- tai luottokortin. Jos tililtä on kuitenkin kadonnut rahaa, on syytä tehdä rikosilmoitus.

Skimmauslaitteista on tullut yleinen ongelma Suomessa. Edellisen kerran skimmauslaitteita löydettiin Lounais-Suomesta maaliskuussa, jolloin lukulaite oli asennettu huoltomoiden maksupäätteisiin Liedossa ja Turussa.

Viime vuoden lopulla laitteita löydettiin Helsingistä, Vihdistä, Kotkasta, Kaarinasta, Turusta, Vantaalta ja Heinolasta.

Skimmaajat ovat yleensä itäeurooppalaisia ammattirikollisia, jotka hyödyntävät urkkimiaan korttitietoja vasta siirryttyään ulkomaille. Skimmaus tulee englannin sanasta skimming, joka viittaa kortin magneettinauhan kopioimiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat