Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Johtaja kertoi Fennovoiman ongelmista – sai potkut

Irtisanomisilmoituksen allekirjoittanut toimitusjohtaja Jussi Lehto kiisti aluksi jyrkästi irtisanomisen mutta myönsi sen myöhemmin

Kotimaa
 
Pasi Autio / Lehtikuva
Jussi Lehdosta tuli Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja vuonna 2015.
Jussi Lehdosta tuli Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja vuonna 2015. Kuva: Pasi Autio / Lehtikuva

Voimaosakeyhtiö SF:n osakkaiden etujen valvonnasta vastannut johtaja Nils Merikanto irtisanottiin noin vuosi sitten, koska hän oli kertonut Fennovoiman turvallisuusongelmista Säteilyturvakeskukselle (Stuk), kertoo Yle.

Voimaosakeyhtiö on Fennovoiman emoyhtiö. Fennovoima rakentaa parhaillaan Pohjois-Pohjanmaan Pyhäjoelle Hanhikivi 1 -ydinvoimalaa.

Merikannon irtisanominen tapahtui Ylen mukaan sen jälkeen, kun Stuk oli tehnyt turvallisuuskulttuuritarkastuksen Fennovoimaan useiden työntekijöiden kerrottua viranomaisille olevansa huolissaan havaitsemistaan ongelmista.

Tarkastuksessa ilmenikin lukuisia epäkohtia muun muassa yhtiön johtamisessa ja turvallisuusasioiden hoidossa.

Voimaosakeyhtiön liaison officer Nils Merikanto kertoo Ylelle, että hänet irtisanottiin Stukissa käynnin takia. Tiedon todenperäisyyden tueksi Ylellä on esittää kirjallinen irtisanomisilmoitus.

Sen sijaan Voimaosakeyhtiön toimitusjohtaja Jussi Lehto kiisti vielä perjantaina tiedon irtisanomisesta. Ylen toimittajan tivattua asiaa uudelleen maanantaina Lehto lopulta myönsi, että irtisanomiseen oli useita syitä.

”Tässä on monia asioita, että tämän kyseisen henkilön kanssa yhteispeli ei toiminut mihinkään suuntaan. Ja voi olla, että siinä oli joitain asioita, jotka sen (irtisanomisen) laukaisivat”, hän totesi Ylelle.

Yle käsittelee asiaa tiistai-illan A-studio-ohjelmassa TV1:ssä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat