Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alexander Stubb aloitti tavallisena kansanedustajana 8 ministerivuoden jälkeen – ”Ei olla lähdössä Suomesta mihinkään”

Eduskunta piti tiistaina syyskautensa ensimmäisen täysistunnon.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Kansanedustaja Alexander Stubb saapui eduskunnan syysistuntokauden ensimmäiseen täysistuntoon Helsingissä tiistaina.
Kansanedustaja Alexander Stubb saapui eduskunnan syysistuntokauden ensimmäiseen täysistuntoon Helsingissä tiistaina. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Entinen valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) varasti suurimman huomion, kun eduskunta tiistaina aloitti syysistuntokautensa.

Heti Sibelius-Akatemian väistötiloihin tultuaan Stubb nähtiin kyselemässä ohjeita sisääntuloaulan vahtimestareilta. Eduskunnan väistötilat ovat sokkeloinen kokonaisuus, jossa tottumaton eksyy helposti.

Salamavalot räpsyivät ja toimittajat ympäröivät täysistuntosaliin pyrkineen Stubbin, joka aloitti tiistaina tavallisena uusimaalaisena kansanedustajana kahdeksan ministerivuoden jälkeen.

Tosin Stubbilta kysyttiin jälleen tulevaisuudensuunnitelmista.

”Ei olla perheen kanssa lähdössä Suomesta mihinkään”, Stubb torjui arvelut Tukholman-suurlähettilään paikasta.

Stubb on jo etukäteen ollut tyytyväinen saatuaan paikan eduskunnan ulkoasiainvaliokunnasta. Hän on muutenkin kertonut sosiaalisessa mediassa lähtevänsä ”innolla kohti uusia haasteita”.

Nykyinen valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) sai sännätä rauhassa eduskuntatalon aulan poikki ilman, että toimittajat pysäyttivät hänet.

Eduskunnassa aloitti tiistaina myös uusi kansanedustaja, Rkp:n Veronica Rehn-Kivi, joka ei aiemmin ole toiminut kansanedustajana. Hän sanoo odottavansa mielenkiinnolla, millaista on toimia oppositiopuolueen kansanedustajana.

”Olen ymmärtänyt, että politiikan teko on tosi hankalaa”, Rehn-Kivi sanoi.

Elisabeth Rehnin tytär Rehn-Kivi nousi eduskuntaan Carl Haglundin siirryttyä bioenergiatoimittaja Kaidin varatoimitusjohtajaksi.

Eduskunta aloitti syysistuntokauden puhumalla pitkään nuorisolaista. Muutama edustaja esitti, että 16-vuotiaillekin pitäisi antaa äänioikeus kuntavaaleissa.

Illan mielenkiintoisin keskustelunaihe on kuitenkin työttömyysturvalain muutos, jossa lyhennetään ansiosidonnaista työttömyysturvaa.

Seuraa eduskunnan keskustelua suorana alla olevasta videosta. Keskustelua voi seurata myös eduskunnan sivuilta.

itle>
 
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat