Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusia kriisikuntia ei ilmaantunut

Kotimaa
 

Kesän aikana Suomen kuntakartalle ei ilmaantunut uusia taloudellisia kriisikuntia. Kuntien vuoden 2015 tilinpäätösten mukaan yksikään uusi kunta ei täyttänyt kriisikuntamääritelmää.

Kriisikunnaksi määritellään erityisen vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevat kunnat, joiden tilinpäätöksissä täyttyvät laissa määritellyt kriteerit.

Kriisikuntakriteerit täyttyivät viime vuonna yhä Jalasjärvellä ja Juankoskella, mutta niiden tulevaisuudesta on jo päätetty. Jalasjärven kuntaa ei enää ole, sillä se liittyi vuoden alusta Kurikkaan. Juankoski liittyy vuodenvaihteessa Kuopioon.

Jo aiemmin kriisikunnaksi määritelty Rääkkylä odottaa korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä tulevaisuudestaan. Viime keväänä valtioneuvosto päätti kuntarakennelain nojalla, että Rääkkylän on liityttävä Kiteen kaupunkiin.

Rääkkylä valitti pakkoliitospäätöksestä. Ratkaisua odotetaan ennen vuoden loppua.

Valtioneuvoston neuvotteleva virkamies Vesa Lappalainen sanoo kuntien selvinneen viime vuonna vaikeasta taloudellisesta tilanteesta paremmin kuin ajateltiin. ”Se johtui säästötoimista. Menojen kasvu oli varsin maltillista.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat