Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rikosylikomisario HSTV:lle: Ulkomaalaisilla rikollisilla on etulyöntiasema kotimaisiin rosvoihin verrattuna

Helsingin poliisin rikosylikomisario Kari Niinimäki sanoo, että poliisi on aseeton itäisestä Euroopasta tulevien tasku- ja myymälävarkaiden kanssa.

Kotimaa
 
David MacDougall
Foreign criminals in Finland have an advantage over home-grown crooks, and here's why
Foreign criminals in Finland have an advantage over home-grown crooks, and here's why
A top Helsinki cop says that foreign criminals working in Finland can be "anonymous" because they don't have their fingerprints or photos taken when they arrive in the country. On this week's episode of Newsmakers, Superintendent Kari Niinimäki talks about cross-border crime, community policing, and the myths about migrant crime.

Ulkomaalaiset rikolliset voivat toimia Suomessa anonyymeina ja siten paeta lain kouraa. Näin sanoo rikosylikomisario Kari Niinimäki HSTV:n englanninkielisessä Newsmakers -keskusteluohjelmassa.

”Meillä ei ole heidän sormenjälkiään, heidän dna:taan, heidän kuvaansa. Meillä ei ole mitään”, Niinimäki kertoo Newsmakersissa. Koko ohjelman voit katsoa videolta tämän jutun yhteydestä.

Niinimäen mukaan vapaan liikkuvuuden Schengen-alue on avannut rikollisuuden portit itäisestä Euroopasta. Kotimaisista valvontajärjestelmistäkään ei ole paljoa apua.

”Jos saamme valvontakameranauhan, jossa on melko hyvä kuva rikollisesta, päädymme tilanteeseen, että kukaan ei tiedä, kuka kuvassa on.”

Niinimäki tulkitsee, että rikolliset suuntaavat maihin, joissa heillä ei ole ennestään rikollista taustaa. Näin ollen poliisilla ei ole mitään taustatietoja tekijöistä rikoksen taustoja selvitettäessä.

”Se on heille suuri etu, että paikallispoliisi ei tiedä heidän olemassaolostaan”, Niinimäki jatkaa Newsmakersissa.

Niinimäki sanoo, että vapaasta liikkuvuudesta on maalle kuitenkin enemmän hyötyä kuin haittaa. Pääosa ulkomaalaisten tekemistä rikoksista on pieniä, kuten tasku- ja myymälävarkauksia.

Rikosylikomisario sanoo yllättyneensä, kuinka vähän turvapaikanhakijat tekevät rikoksia Suomessa.

”Totta kai hekin ovat tehneet rikoksia – niin suuressa joukossa on mukana kaikenlaisia yksilöitä, mutta kokonaisena ryhmänä ajateltuna olen yllättynyt, miten vähän rikoksia on tehty.”

Niinimäen mukaan poliisin riveihin pitäisi saada palkattua enemmän ulkomaalaistaustaisia poliiseja.

”Meillä ei ole roolimalleja, joista tulijat voisivat ottaa oppia.”

Newsmakers on HSTV:n englanninkielinen keskusteluohjelma, jossa toimittaja David MacDougall haastattelee viikoittain ajankohtaisia vieraita. Muut ohjelmat voit katsoa täältä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat