Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Manhattan Steak House -ravintoloiden toimitusjohtaja sai veronkierrosta ehdotonta vankeutta

Käräjäoikeus määräsi ravintoloiden taustahenkilöt viideksi vuodeksi liiketoimintakieltoon.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Manhattan Steak Housen ravintola Etelä-Esplanadilla Helsingissä.
Manhattan Steak Housen ravintola Etelä-Esplanadilla Helsingissä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona Manhattan Steak House -ravintoloiden toimitusjohtajana toimineen Karupanan Devandaran mittavasta veronkierrosta kahdeksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi toinen syytetty sai yhden vuoden ja 11 kuukauden ehdollisen vankeustuomion sekä 80 tuntia yhdyskuntapalvelua. Nainen toimi Manhattan-ravintoloiden taustayhtiöissä hallituksen varajäsenenä, prokuristina ja käytti toimitusjohtajan ohella tosiasiallista määräysvaltaa.

Tuomiot tulivat törkeistä veropetoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista. Käräjäoikeus määräsi molemmat myös viideksi vuodeksi liiketoimintakieltoon.

Mies ja nainen tunnustivat salanneensa Manhattan Steak House Oy:n ja Manhattan Fast Food Oy:n käteismyyntiä niin, että verottajalta jäi saamatta ravintoloista noin 1,1 miljoonan euron verot.

Lisäksi toimitusjohtaja salasi verottajalta yhtiöistä itselleen nostamiaan varoja, minkä vuoksi verottaja ei saanut vajaata miljoonaa euroa hänen henkilökohtaisia verojaan.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2010–2015.

Tuomitut olivat jo ennen oikeudenkäyntiä maksaneet verohallinnon vaatimat verovelat. Tähän mennessä korvattu summa on noussut korotusten ja korkojen vuoksi 2,7 miljoonaan euroon.

Käräjäoikeus määräsi miehen ja naisen maksamaan yhteisvastuullisesti verottajalle vielä 261 000 euron vahingonkorvauksen. Tuomittujen omaisuutta on vakuustakavarikossa korvaussumman verran.

Syytetyt tunnustivat rikokset esitutkinnassa ja osallistuivat syyteneuvotteluun.

Syyteneuvottelun idea on, että tunnustamalla voi saada lievemmän rangaistuksen, jos pääsee syyttäjän kanssa sopuun sopivasta tuomiosta ennen oikeudenkäyntiä. Tarkoituksena on tehostaa erityisesti laajojen ja vaikeasti selvitettävien talousrikosvyyhtien käsittelyä.

Käräjäoikeuden määräämät rangaistukset olivat syyttäjän ja syytettyjen sopiman tuomioesityksen mukaisia.

Karupanan Devandaran mukaan Manhattan Steak House Oy on siirtynyt hallinnollisesti perheessä seuraavalle sukupolvelle ja ravintolatoiminta on nyt tervettä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat