Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Julkkispoliisin tietojen urkinnasta syytteet kahdelle virkamiehelle

Syytteen saanut konstaapeli on kertaalleen tuomittu urkintajutussa, ja häntä syytetään myös Anneli Auerin tietojen urkinnasta.

Kotimaa
 

Poliisien urkintasyytteiden sarja sai keskiviikkona jatkoa, kun kahdelle virkamiehelle luettiin syytteet julkkispoliisi Marianne Kiukkosen tietoihin kohdistuneesta urkinnasta. Kiukkonen on tullut tunnetuksi muun muassa Poliisit-televisiosarjasta.

Helsinkiläinen vanhempi konstaapeli myönsi urkinnan. Sen sijaan Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella työskennellyt tutkintasihteeri kiisti syytteen. Nainen arveli, että hänellä on ollut virkaan liittyvä syy tietojen hakemiselle, vaikka hän ei enää pysty sitä muistamaan.

Helsinkiläiskonstaapelilla on aiempaa kokemusta urkintasyytteistä. Hän oli maanantaina samassa salissa kuuntelemassa, kun hänelle luettiin syyte Anneli Aueriin kohdistuneesta urkinnasta. Hän kiisti silloin syytteen ja sanoi, että joku toinen on ehkä urkkinut hänen salasanansa seisomalla hänen takanaan.

Pari vuotta sitten mies sai tuomion samantyyppisestä asiattomasta tietohausta. Myös silloin hän kiisti tehneensä hakuja itse.

Samalla kerralla haettiin myös tietoja jutusta, jossa mies itse oli asianomistajana. Tämän takia oikeus ei pitänyt kiistämistä kovin uskottavana, joskin selitys oli mahdollinen.

Mies tuomittiin siitä, että hän oli jättänyt koneen avoimeksi poistuessaan työpisteeltään, jolloin joku toinen oli päässyt tekemään asiattomat haut. Hän sai 27 päiväsakkoa.

Kiukkonen vaati molemmilta syytetyiltä 1 500 euron korvausta urkinnan aiheuttamasta kärsimyksestä. Syytetyt pitivät vaatimusta ylimitoitettuna. Valtiokonttori arvioi lausumassaan yleisen korvaustason tällaisissa jutuissa liikkuvan 300 euron tuntumassa.

Kiukkonen on itsekin saanut tuomion tietourkinnasta. Hän oli kesäkuussa 2012 katsellut poliisin tietojärjestelmistä salaisia tietoja lähinnä yksityiselämäänsä liittyvissä asioissa. Hän sai 60 päiväsakkoa kahdesta henkilörekisteririkoksesta ja kahdesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Helsingin käräjäoikeus antaa tuomiot sekä Aueriin että Kiukkoseen kohdistuneista urkinnoista 11. lokakuuta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat