Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuori nainen kuoli Tampereella – syyksi epäillään sairaalan puudutusneulasta tullutta infektiota

Yksityisessä sairaalassa tapahtuneen laiminlyönnin epäillään johtaneen nuoren naispotilaan kuolemaan Tampereella viime viikolla.

Kotimaa
 

Yksityisessä sairaalassa tapahtuneen laiminlyönnin epäillään johtaneen nuoren naispotilaan kuolemaan Tampereella viime viikolla.

Alle 30-vuotiaalle naiselle tehtiin Dextra Koskisairaalassa ”alaraajaan kohdistuva toimenpide”, joka itsessään sujui hyvin, kertoo aluehallintoylilääkäri Seppo Miilunpalo Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta. Kotona potilaalle kuitenkin nousi kuume, ja hän hakeutui ensiapuun.

”Sieltä potilas siirrettiin teho-osastolle, jossa hän kuoli seuraavana päivänä”, Miilunpalo kertoo.

Hänen mukaansa syyksi epäillään tässä vaiheessa puudutusneulasta tullutta tartuntaa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Koskisairaalan lääketieteellinen johtaja Teija Kulmala ei kommentoi tapauksen yksityiskohtia.

Sairaala itse tiedottaa asiasta hyvin yleisellä tasolla vedoten omaisten pyyntöön, ettei tapausta käsiteltäisi julkisuudessa.

”Alustavien selvitysten mukaan toimenpiteen yhteydessä on tapahtunut laiminlyönti liittyen yhden henkilökunnan jäsenen toimintaan. Tämä virhe on saattanut johtaa haittatapahtumaan”, Dextran tiedotteessa kerrotaan.

”Pyydämme syvästi anteeksi virhettämme. Olemme erittäin pahoillamme ja järkyttyneitä tapahtuneesta ja teemme kaikkemme varmistaaksemme, että potilasturvallisuus sairaalassamme on aukotonta. Olemme olleet yhteydessä asianosaisiin ja selvitämme tapahtumaa tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa”, Kulmala toteaa yhtiön tiedotteessa.

Valvira tutkii tapausta. Poliisi tiedotti, että se tutkii tapahtunutta kuolemansyyntutkintana.

Valviran lääkintöneuvos Markus Henriksson sanoo, ettei hän voi kertoa yksityiskohtia asiasta, jonka osalta tutkinta on kesken.

Hänen mukaansa Koskisairaalasta ilmoitettiin tapauksesta Valviralle viiveettä. Sairaalassa myös ryhdyttiin ”ripeisiin ja asianmukaisiin toimenpiteisiin” potilasturvallisuuden varmistamiseksi.

”Potilaiden kannalta olennaista on, että potilasturvallisuus on nyt varmistettu siten, ettei samanlainen tapahtuma enää voi toistua”, Henriksson sanoo.

Oikaisu torstaina 8. syyskuuta klo 9.21: Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti, ei STT.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat