Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidenttiehdokas Matti Vanhanen johtaa nyt ulkoasiainvaliokuntaa

”En voi presidenttiehdokkaana umpioituakaan siitä mitä politiikassa tehdään. Se on yhteiskuntapoliittinen ja ulkopoliittinen tehtävä, johon olen pyrkimässä”, Vanhanen sanoo.

Kotimaa
 
Eeva Riihelä / LEHTIKUVA
Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen.
Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen. Kuva: Eeva Riihelä / LEHTIKUVA

Kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk) aloitti tiistaina eduskunnan arvostetun ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana. Vanhaselle tehtävä on mitä sopivin, kun hän on viime aikoina keskittynyt muutenkin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.

Vanhanen on keskustan presidenttiehdokas tammivaaleissa 2018 ja hän on vaaleja silmällä pitäen aloittanut ulkopolitiikkaan keskittyvän kampanjakerroksen maakunnissa. Sen teema on ”Ulkopolitiikkaa yhdessä”.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja joutuu ottamaan ulkopolitiikkaan kantaa päivittäin. Valiokunnan puheenjohtajuus ja presidentinvaalikampanja ovat vaarassa mennä sekaisin.

”On se vaara olemassa. Se on kuulijan ja katsojan silmissä”, Vanhanen vastaa.

”En voi presidenttiehdokkaana umpioituakaan siitä mitä politiikassa tehdään. Se on yhteiskunta- ja ulkopoliittinen tehtävä, johon olen pyrkimässä.”

Valiokunta saa uusia painavia kokoomusjäseniä, kun Ben Zyskowicz ja Sofia Vikman tekevät tilaa Alexander Stubbille ja Lenita Toivakalle.

Vanhanen kommentoi väliaikaisen rajasopimuksen jatkamista Venäjän kanssa, kun Norja varautuu uuteen pakolaisaaltoon rakentamalla muuria Venäjän vastaiselle rajalleen.

Väliaikainen sopimus estää muiden kuin Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaisten pääsyn rajan yli Sallassa ja Raja-Joosepissa.

”Olisin sen suhteen hyvin maltillinen. Sillä on haluttu hetkellinen poikkeuksellinen tilanne rauhoittaa. Minä en ole kuullut, että mikään loisi painetta poikkeustoimien jatkamiselle”, Vanhanen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat