Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lasten uutiset sunnuntaista lähtien myös Nelosella

Helsingin Sanomien Lasten uutisia voi seurata nyt myös Nelosen sunnuntaiaamuissa. Viime maaliskuussa käynnistetty Lasten uutiset on suunnattu 6-12 –vuotiaille lapsille.

Kotimaa
 
Jussi Salmela
Akseli Valmunen / HS
Lasten uutiset juontaa Fanny Fröman.
Lasten uutiset juontaa Fanny Fröman. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Lasten uutiset laajenee myös television puolelle. Aiemmin HSTV:ssä perjantaisin julkaistu uutislähetys on katsottavissa nyt myös televisiossa Nelosen sunnuntaiaamuissa. Lähetys nähdään jatkossa lastenohjelmien jälkeen kello 8.50.

”Olemme tosi iloisia siitä, että Lasten uutisten viikoittainen lähetys nähdään nyt myös Nelosella”, Helsingin Sanomien päätoimittaja Päivi Anttikoski sanoo.

”Haluamme tukea Lasten uutisilla lasten medialukutaitoa, jolla on suuri merkitys maailmankuvan rakentumiseen ja kansalaistaitoihin”.

Lasten uutisille on ollut selkeää kysyntä sekä tyhjä aukko uutistarjonnassa. Se näkyy erityisesti lasten aktiivisuutena ja yhteydenottoina. Lapset haluavat tulla mukaan kokeilemaan uutisten tekoa.

”Hyvää palautetta ja ehdotuksia tulee myös vanhemmilta ja opettajilta. Toivomme, että esimerkiksi kouluissa opettajat ottaisivat Lasten uutiset avuksi opetukseen, ja näin on palautteen perusteella monissa luokissa jo tehtykin”, Anttikoski kiittää.

Uutisaiheissa selitetään maailman tapahtumia, eikä vaikeitakaan asioita, kuten terrorismia ole väistelty.

”Esimerkiksi juttumme, jossa selitimme Brexitin, sai paljon kiitosta selkeydestään myös aikuisilta”, Lasten uutisten tuottaja Fanny Fröman sanoo.

Nimensä mukaisesti lapset ovat uutisten keskiössä. Lasten uutisiin valitaan lapsia kiinnostavia aiheita, ja lapset on otettu asiantuntijarooleihin mukaan myös tekemään juttuja.

”Ensimmäisessä tv-lähetyksessä käydään tutustumassa Kalasataman pulpetittomaan kouluun. Lisäksi 12-vuotias Santeri, jonka polkupyörä varastettiin viime viikolla, kertoo miten pyörä tulisi suojata varkailta”, Fröman kertoo.

Tv-lähetyksen lisäksi Lasten uutiset ilmestyvät aina perjantaisin Helsingin Sanomien printtilehdessä omana osastonaan.

Lasten uutisten verkkosivut löytyvät osoitteessa hs.fi/lastenuutiset. Sinne julkaistaan uusia uutisia päivittäin. Sosiaalisessa mediassa Lasten uutisia voi seurata Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat