Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaahari ajoi omakotitalon läpi Joensuussa – auto syöksyi asukkaita hipoen naapuritontille asti ja syttyi palamaan

Onnettomuudessa loukkaantunutta kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuoppoudesta.

Kotimaa
 
Itä-Suomen poliisi
Autonsa hallinnan menettänyt nuori mies rysäytti talon läpi lauantain vastaisena yönä Joensuussa.
Autonsa hallinnan menettänyt nuori mies rysäytti talon läpi lauantain vastaisena yönä Joensuussa. Kuva: Itä-Suomen poliisi

Ranta-Mutalantiellä Joensuussa sattui varhain lauantaiyönä erittäin vaarallinen onnettomuus, kun maantieltä suistunut henkilöauto syöksyi asuinkäytössä olleen omakotitalon läpi ja syttyi palamaan. Auto kulki kahden talon asukkaan vierestä lähimmillään vain muutaman kymmenen sentin päästä.

Onnettomuus tapahtui hieman ennen kello neljää yöllä. Tuolloin 18-vuotias joensuulainen mies oli ajanut henkilöautoa Ranta-Mutalantietä Utran suunnasta kohti Joensuun keskustaa.

Uikunkadun risteyksen kohdalla olevassa oikealle kaartuvassa mutkassa hän oli menettänyt autonsa hallinnan. Auto suistui tieltä ja törmäsi vasemmalla olleeseen taloon.

Auto meni talon läpi ja osui sen jälkeen pihalla pysäköitynä olleeseen ajoneuvoon. Sen jälkeen auto oli jatkanut matkaansa naapuritalon pihalle, jossa se oli syttynyt palamaan.

Tulipalon sammutti ensimmäisenä paikalle saapunut poliisipartio. Palomiehet irrottivat kuljettajan autosta, minkä jälkeen hänet vietiin Pohjois-Karjalan keskussairaalaan ja edelleen Kuopion yliopistolliseen sairaalaan jatkohoitoon.

Kuljettajalta mitattiin puhalluskokeessa 1,55 promillen lukema.

Itä-Suomen poliisin suorittamat tutkimukset ovat alustavasti paljastaneet, että kuljettaja ajoi törmäyshetkellä huomattavaa ylinopeutta. Tieosuudella saa ajaa enintään 30 kilometriä tunnissa.

Poliisin mukaan auto meni lautarakenteisen talon siipiosan läpi. Siipi on asuinkäytössä, ja siinä sijaitsee talon olo- ja makuuhuoneet.

Auton syöksyessä taloon sen asukkaista 64-vuotias nainen oli olohuoneessa istumassa sohvalla. 67-vuotias mies nukkui sängyssä. Auto kulki vain metrin päästä sohvalla olleesta naisesta ja muutamien kymmenien senttien päästä nukkuvasta miehestä.

Asukkaat selvisivät kuin ihmeen kaupalla lähes säikähdyksellä. Nainen sai verinaarmun kaulaansa ilmeisesti törmäyksessä irronneesta kappaleesta.

Myös talossa olleet kaksi koiraa ja kissa selvisivät vahingoittumatta.

Makuu- ja olohuone tuhoutuivat täysin. Talosta hajosi kaksi ulkoseinää ja yksi sisäseinä. Törmäys heitti tuhoutunutta materiaalia naapuritalon tontille saakka.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä rattijuopumuksena.

Onnettomuuspaikalla oli kolme poliisipartiota, kaksi ambulanssia ja pelastushenkilöstöä Hammaslahdelta ja Joensuusta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat