Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autismiliitto vastaa Jari Tervolle: Väite autistisesta kansasta harhaanjohtava

Suomessa noin yksi prosentti väestöstä kuuluu autismin kirjoon.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Kirjailija Jari Tervo pohti lauantaina HS:n haastattelussa autismin ja rasismin välistä yhteyttä.
Kirjailija Jari Tervo pohti lauantaina HS:n haastattelussa autismin ja rasismin välistä yhteyttä.

Autismiliiton mukaan kirjailija Jari Tervon kommentit autismista eivät pohjaa todellisuuteen, toteaa järjestö tiedotteessaan.

Tervo pohti lauantaina HS:n haastattelussa autismin ja rasismin välistä yhteyttä.

Jutussa Tervo sanoi suomalaisten olevan autistinen kansa, minkä vuoksi heidän on muita vaikeampaa ottaa vastaan muualta tulleita.

Tervo sai pohdinnoistaan voimakasta kritiikkiä. Sunnuntaina myös Autismiliitto vastasi Tervolle tiedotteessaan.

Liitto kertoo, että autismi on neurobiologinen kehityshäiriö, jonka toteamiseen ei riitä pelkkä Tervon mainitsema "autismitesti", vaan diagnosointi edellyttää vaativaa moniammatillista osaamista.

”Seulontatesti voi parhaimmillaan vain antaa viitteitä siitä, että henkilön voisi olla syytä hakeutua tarkempiin tutkimuksiin ja diagnosointiin”, liitto tiedottaa.

Tutkimusten mukaan autismikirjolla on noin yksi prosentti väestöstä, eli Suomessa noin 50 000 henkilöä.

”Kaikilla ihmisillä on joitakin yksittäisiä autistisia piirteitä jossain tilanteessa, mutta se ei tee kenestäkään autistista ihmistä”, liitto tiedottaa.

Autismikirjon henkilöllä voi olla vaikeuksia tunnistaa ja ymmärtää muiden ihmisten tunnetiloja ja ilmaista omia tunteitaan. Samanaikaisesti hänellä voi olla vaikeuksia sekä sanallisessa että sanattomassa viestinnässä sekä vaikeuksia ymmärtää ja tulkita muiden ihmisten ajatuksia, tunteita ja toimia.

”Arvostamme Jari Tervon tekemää työtä rasismin kitkemiseksi Suomesta. Ymmärrämme, että Tervon tarkoitus ei ole leimata autismikirjon ihmisiä ja on hyvä, että hän tuo esiin keskustelua autismista, mutta toivomme tulkintojen pohjautuvan todellisuuteen. Toivomme, että Tervo tekisi jatkossa tätä työtä leimaamatta yhtä vähemmistöryhmää”, Autismiliitto tiedottaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat