Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Hallitus saattaa lykätä taksikiistaa ensi vuodelle

Kiistan ei haluta pysäyttävän suurta liikennealan uudistuspakettia

Kotimaa
 
Vesa Moilanen
Perussuomalaiset on ilmoittanut, ettei puolue hyväksy liikenneministeri Anne Bernerin ehdotusta taksiliikenteen sääntelyn purkamisesta.
Perussuomalaiset on ilmoittanut, ettei puolue hyväksy liikenneministeri Anne Bernerin ehdotusta taksiliikenteen sääntelyn purkamisesta. Kuva: Vesa Moilanen

Taksiliikenteen osittainen vapauttaminen jakaa hallituspuolueita niin pahasti, että kiistan ratkaisua harkitaan siirrettäväksi ensi vuoteen tai jopa myöhempään ajankohtaan, kertoo Yle.

Näin varmistettaisiin se, ettei taksikiista pysäytä kokonaan hallituksen kärkihankkeisiin kuuluvaa suurta liikennealan uudistuspakettia, liikennekaarta.

Perussuomalaiset on toistuvasti tehnyt selväksi, ettei puolue hyväksy taksiliikenteen sääntelyn purkamista. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) on tukenut liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) esitystä.

Liikennekaari on yksi hallituksen kärkihankkeista. Sen tarkoitus on vähentää liikenteen sääntelyä ja lisätä digitalisaatiota sekä yrittämisen mahdollisuuksia. Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi lakiluonnoksensa keväällä.

Ehdotuksen mukaan taksien hintakatosta luovuttaisiin ja taksit saisivat itse määritellä hintansa. Hinta pitäisi ilmoittaa asiakkaalle etukäteen.

Taksiliikenne ei kuitenkaan vapautuisi kokonaan. Takseilta vaadittaisiin jatkossakin taksiliikennelupa, mutta lupa myönnettäisiin yritykselle, ei kuljettajalle.

Hallituksen esitystä liikennekaaresta odotetaan alkavalla viikolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat