Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuomioja syyttää Ulkopoliittisen instituutin Venäjä-selvitystä pelottelusta

Sdp:n kansanedustajan mukaan Ulkopoliittisen instituutin selvitys on paikoin iltapäivälehtien lööppipelottelun tasoinen.

Kotimaa
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Erkki Tuomiojan mukaan Ulkopoliittisen instituutin selvitys on ”täysin epähistoriallinen” ja yksisilmäinen ja sen tekijät syyllistyvät pelotteluun.
Erkki Tuomiojan mukaan Ulkopoliittisen instituutin selvitys on ”täysin epähistoriallinen” ja yksisilmäinen ja sen tekijät syyllistyvät pelotteluun. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Entinen ulkoministeri, Sdp:n kansanedustaja Erkki Tuomioja, kritisoi blogissaan Ulkopoliittisen instituutin (Upi) kaksi viikkoa sitten julkaistua Venäjän ulkopolitiikan muutosta käsittelevää selvitystä. Tuomiojan mukaan selvitys on ”täysin epähistoriallinen” ja yksisilmäinen ja sen tekijät syyllistyvät pelotteluun.

Upin selvityksen mukaan Venäjän ulkopolitiikan lisääntynyt aggressiivisuus edellyttää Suomelta aiempaa enemmän kriisinsietokykyä ja uusia varautumisen keinoja.

Tuomiojan mukaan selvityksen puutteisiin kuuluu, ettei se yritäkään analysoida, ovatko Venäjän omalle politiikalleen esittämät perustelut uskottavia. Lisäksi siinä ei Tuomiojan mukaan kyseenalaisteta lännen toimia, esimerkiksi Naton ohjuskilven sijoittamista Itä-Eurooppaan.

”Tämä raportti ei todellakaan syyllisty minkäänlaiseen ’whataboutismiin’. Se ei pysähdy miettimään tai edes kuvaamaan niitä seikkoja, jotka ovat voineet johtaa Venäjän toimimaan kuten se on tehnyt”, Tuomioja kirjoittaa.

Hänen mukaansa pelottelu on raportin keskeisin argumentti. Tuomioja viittaa selvityksessä mainittuihin uhkiin, jotka koskevat muun muassa Suomen 100-vuotisjuhlavuotta ja sote-uudistusta.

”Muitakin lähinnä iltalehtien lööppipelottelun tasoisia kohtia voisi raportista poimia.”

Tuomioja on viimeisin korkean profiilin Sdp:läinen, joka kritisoi Upin selvitystä. Aiemmin kansanedustajat Antti Rinne ja Eero Heinäluoma ovat kritisoineet selvityksen tekotapaa ja johtopäätöksiä.

Rinne syytti selvityksen tekijöitä perusteettomasta pelottelusta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat