Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi epäilee Kajaanin henkirikoksesta kahta irakilaista turvapaikanhakijaa

Miesten epäillään myös syyllistyneen ryöstöihin viikonloppuna.

Kotimaa
 

Poliisi on ottanut kiinni kaksi miestä epäiltynä Kajaanin Otanmäen henkirikoksesta. Vuonna 1964 syntynyt otanmäkeläinen mies löytyi kuolleena Vuorimiehentien varrelta sunnuntaiaamuna.

”Voin vahvistaa, että epäillyt ovat irakilaisia turvapaikanhakijoita. Sitä en tiedä vielä, ovatko he jo saaneet päätöksen tai milloin he ovat tulleet Suomeen”, kertoo rikosylikomisario Jarkko Maksniemi HS:lle.

Miesten epäillään myös varastaneen uhrilta omaisuutta.

Lisäksi heidän epäillään ryöstäneen toisen otanmäkeläisen miehen Uunimäentiellä sunnuntaiyönä puolenyön ja aamuneljän välisenä aikana. Poliisin mukaan uhrilta vietiin tässä tapauksessa väkivaltaa käyttämällä matkapuhelin.

Rikosylikomisario Jarkko Maksniemen mukaan toinen miehistä otettiin kiinni Otanmäestä ja toinen Kajaanin keskustasta sunnuntaina. Kiinniotot sujuivat rauhallisesti.

Miehet ovat asuneet Otanmäen vastaanottokeskuksessa.

Otanmäen kylä sijaitsee runsaan 30 kilometrin päässä Kajaanin keskustasta.

Poliisi tutkii tekoja tappona ja ryöstöinä. Mahdollinen vangitsemisesitys pitää tehdä viimeistään keskiviikkona.

”Kuulusteltavia henkilöitä on toista kymmentä. Muun muassa epäiltyjä ei ole vielä kuulusteltu. Tutkinnallisista syistä tapahtumienkulkua ja mahdollisia motiiveja ei voi kommentoida”, Maksniemi toteaa poliisin tiedotteessa.

Otanmäen vastaanottokeskusta ylläpitää Suomen Punainen Risti.

”Tunnelma on hallinnassa, vaikka aikamoinen yllätys tämä oli. Vastaanottokeskuksen toiminta Otanmäessä käynnistyi viime marraskuussa, ja kaikki on tähän asti sujunut erittäin hyvin. Poikkeustilanteista on raportoitu erittäin harvoin. En tunne tapausta tarkemmin enkä sitä, keitä epäillään”, vastaanottokeskuksen johtaja Pekka Mattila kertoi ennen puoltapäivää.

SPR:n Oulun-piirin hallintojohtaja Ari Haaranen luonnehtii Otanmäen henkirikosta valitettavaksi.

”Yleensä ottaen Otanmäen vastaanottokeskuksessa on ollut rauhallista. Poliisi on joutunut käymään siellä kahdesti sen toiminta-aikana”, Haaranen kertoo.

Vastaanottokeskuksessa asuu noin 120 turvapaikanhakijaa, enimmäkseen perheitä. Suurin asukasryhmä ovat irakilaiset. Lisäksi keskuksessa asuu muun muassa afganistanilaisia ja somalialaisia.

Suurin osa turvapaikanhakijoista asuu entiseen liikehuoneistoon tehdyissä tiloissa Otanmäen keskustassa. Vastaanottokeskuksen asukkaiden käytössä on myös joitakin asuntoja keskuksen ulkopuolella.

Pekka Mattilan mukaan muutamia kymmeniä ihmisiä odottaa yhä päätöstä turvapaikkapäätökseensä. Osa kielteisen päätöksen saaneista odottaa valitusprosessin etenemistä keskuksessa, ja osa on käyttänyt mahdollisuutta vapaaehtoiseen paluuseen.

Poliisi pyytää mahdollisia havaintotietoja tapauksesta numeroon 0295 4165 20 tai 0295 4166 73. Havainnoista voi ilmoittaa myös sähköpostilla osoitteeseen tutkinta.kainuu@poliisi.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat