Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tukesilta moitteita uinninvalvojien kaksoisroolista: ei voi hoitaa samaan aikaan kahviota

Kotimaa
 
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Tukesin mukaan uimavalvojalla ei saa olla liikaa muita työtehtäviä.
Tukesin mukaan uimavalvojalla ei saa olla liikaa muita työtehtäviä. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Uimahallit, kylpylät ja maauimalat saivat pääosin hyvät paperit valtakunnallisessa tarkastuksessa, mutta pientä sanottavaa löytyi uinninvalvojien kaksoisroolista. Joissain kohteissa uinninvalvojilla oli myös muita työtehtäviä, jotka haittaavat uinninvalvontaa, kuten kahvilan tai allasbaarin pyörittämistä. Uinninvalvojalla ei voi olla liikaa muita tehtäviä.

”Henkilövalvonta on monissa palveluissa se, mistä mielellään halutaan tinkiä. Siellä oli monenlaista viritystä”, sanoo ylitarkastaja Kaarina Kärnä Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesista.

”Ei pysty seuraamaan muuta, jos on samaan aikaan kahvilatoimintaa ja lipunmyyntiä, siinä joutuu keskittymään ihan muuhun.”

Hänen mukaansa tilanne ei ole huono, jos uinninvalvoja vetää esimerkiksi uimakoulua, jos samaan aikaan on paikalla riittävästi myös valvontatyöhön keskittyviä uinninvalvojia.

”Valvontatyön pitäisi olla mahdollista silloin, kun on valvontatyössä. Säästöt, joita kunnissa ja kaupallisissa kohteissa tehdään, eivät saa koskea turvallisuutta. Mutta se täytyy sanoa, että yleistilanne ei ole huono. Kokonaisuutena ne ovat hyvin hoidettuja”, Kärnä sanoo.

Hyvää sanottavaa tuli esimerkiksi valvojien määristä useissa kohteissa, hyvästä näkyvyydestä valvomosta ja erottuvasta ulkoasusta.

Parannettavaa oli siinä, miten tarkkaan valvoja tosiasiallisesti pystyi esimerkiksi allaskameroita tarkkailemaan. Mainintoja tuli myös terävistä kulmista, liukkaudesta, vesilammikoista ja irtoilevista lattiakaivojen kansista. Kuvallisia opasteita kaivattiin enemmän, muun muassa maahanmuuttaja-asiakkaiden vuoksi. Samoin monissa kohteissa oli puutteita turvallisuusasiakirjoissa, joita laki edellyttää.

Kuntien, aluehallintovirastojen ja Tukesin yhteisessä valvontaprojektissa käytiin läpi yli kaksi sataa kohdetta kesällä 2015.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat