Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apulaisoikeusasiamies: Valtakunnansovittelijan pitää tviitata myös ruotsiksi

Kotimaa
 
Sirpa Räihä / HS
Valtakunnansovittelija Minna Helle
Valtakunnansovittelija Minna Helle Kuva: Sirpa Räihä / HS

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja on ottanut kantaa valtakunnansovittelija Minna Helteen tiedottamiskäytäntöihin kantelun pohjalta.

Kantelija arvosteli sitä, että valtakunnansovittelija tiedotti loppuvuonna 2015 käydyistä työriitaneuvotteluista henkilökohtaisella Twitter-tilillään. Sen sijaan valtakunnansovittelijan toimiston verkkosivuilla ei asiasta ollut tiedotteita.

Helteen mukaan kantelua koskevana aikana hän ei pystynyt tiedottamaan työ- ja elinkeinoministeriön informaatiosivun kautta. Tämän vuoksi Helle tviittasi ahkerasti päätöksistään. Valtakunnansovittelijan uudet verkkosivut avautuivat huhtikuussa 2016.

Pajuoja katsoi lausunnossaan, että valtakunnansovittelijan tiedottaminen on olennaisesti parantunut, mutta tviittaukset vain suomeksi ”voivat muodostua kielilain kannalta ongelmalliseksi”.

Apulaisoikeusasiamiehen mielestä valtakunnansovittelijan tulisi työriitoihin liittyvissä pikatilanteissa varautua molempien kansalliskielien samanaikaiseen käyttöön myös Twitterissä.

Helle lupasi heti Pajuojan lausunnon tultua julkiseksi kiinnittää huomiota kaksikielisyyteen myös Twitterin käytössä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat