Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdessä sovitut säännöt pehmentävät perhevapaalta paluuta

Perhevapaan aikana voi kehittää itseään ja osaamistaan. Töihin kannattaa pitää jonkinlaista yhteyttä.

Kotimaa
 
Maaria Drake

Työyhteisöissä voisi olla perhevapaita koskevia yhteisiä käytäntöjä, sanoo tutkimusjohtaja, dosentti Kaisa Kauppinen Helsingin yliopistolta.

Kauppinen on työryhmineen tutkinut perhevapaalta takaisin työelämään palaavien vanhempien kokemuksia.

Nimimerkki Äitiysvapaalta kortistoon kirjoitti lauantain Helsingin Sanomien mielipidesivulla perhevapaalta töihin palaavan turvattomasta asemasta. Nainen oli palannut runsaan vuoden pituiselta äitiysvapaalta työpaikkaan, jossa olivat käynnissä yt-neuvottelut, ja hänet irtisanottiin. Itse työt eivät kadonneet, vaan niiden tekemistä jatkoi sijainen.

”Lain mukaan minut olisi pitänyt päästää takaisin vanhoihin tehtäviini tai ainakin sijoittaa uusiin. -- Työpanokseni ei riittänytkään, kun palasin töihin toiselta äitiysvapaaltani. Kannan otsassani äidin leimaa kuin punaista kirjainta”, hän kirjoittaa.

Kirjoittaja on oikeassa: Työsopimuslaki takaa työntekijälle oikeuden palata perhevapaalta ensisijaisesti aikaisempaan työhönsä. Jos tämä ei ole mahdollista, hänelle on tarjottava vastaavaa tai vähintään muuta työsopimuksen mukaista työtä.

Kauppisen mukaan perhevapaita koskevat yhteiset käytännöt voisivat säästää ikäviltä yllätyksiltä.

”Hyviä käytäntöjä voisi kirjata vaikka työhyvinvointisuunnitelmaan. Esimerkiksi, että käydään keskusteluja ennen vapaalle jäämistä ja vapaalta palatessa ja sovitaan, onko tuore vanhempi yhteydessä töihin vapaan aikana”, hän sanoo.

Kauppinen kannustaa esimerkiksi sopimaan työyhteisössä, kuka on yhteydessä vapaalla olevaan kollegaan ja minkälaisissa asioissa.

Näin vapaalla oleva pysyy perillä työpaikalla tapahtuvista muutoksista, ja hänen on myös helpompi lähestyä esimiestä töihin paluuta suunnitellessaan.

Työterveyslaitoksen johtava asiantuntija Salla Toppinen-Tanner sanoo, että itseään voi jaksamisensa mukaan ja ajan salliessa kehittää myös perhevapaan aikana.

”Vähintään kannattaa pyrkiä pysyttelemään kärryillä siitä, mitä työpaikalla ja alalla tapahtuu. Tietenkään ei ole tarkoitus, että se aiheuttaisi turhaa stressiä lapsenhoidon oheen.”

Ammattitaito voi vanhentua äkkiäkin, sillä työelämässä tapahtuu muutoksia nopeasti, Toppinen-Tanner huomauttaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat