Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Murhaaja pahoinpiteli toisen murhaajan vankilassa – syyttäjä vaatii sakkoja

Kiistely vankilan kuntosalilla päättyi lyönteihin

Kotimaa
 

Turku

Valvontakameran video kuva nykii pahasti, mutta kuvasta näkyy kun kaksi murhasta tuomittua miestä kiistelee vankilan kuntosalilla. Kiistely kärjistyy siihen, että toinen miehistä lyö kyynärpäällä toista vasempaan korvaan.

Turun käräjäoikeudessa käsiteltiin tänään Turun vankilassa tapahtunutta pahoinpitelytapausta, jossa osapuolina olivat kaksi murhasta tuomittua miestä. Syyttäjä vaatii elinkautisesta vankeudesta tässä kuussa vapautuneelle Abdiqadir Osman Husseinille sakkotuomiota pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan Hussein pahoinpiteli murhasta elinkautiseen vankeuteen tuomitun Ramin Azimin.

Somalialaissyntyinen Hussein tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta vuonna 1996. Hussein murhasi 15-vuotiaan tamperelaistytön vuonna 1995. Kahta vuotta aiemmin hänet oli tuomittu 13-vuotiaan tytön väkisinmakaamisesta vankeuteen. Vuonna 2005 hän käytti seksuaalisesti hyväksi neljävuotiasta lasta ollessaan vartioimattomalla lomalla vankilasta. Hussein saapui Suomeen 1990-luvulla turvapaikanhakijana, mutta ei saanut kuin väliaikaisen oleskeluluvan.

Hussein pääsi syyskuun alussa ehdonalaiseen vapauteen yli 19 vuoden vankeuden jälkeen. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan mies otettiin kuitenkin saman tien säilöön maasta poistamista varten. Hussein vastusti säilöönottoa ja toivoi saavansa jäädä Suomeen. Hänellä on voimassa oleva karkotuspäätös Somaliaan.

Hussein ei ollut paikalla oikeusistunnossa, mutta Husseinilta korvauksia vaativa Azimi oli. Hän kertoi saaneensa pahoinpitelyssä vammoja kasvojen seudulle ja kuulokojeensa hajosi.

Husseinin puolustus myönsi pahoinpitelyn, mutta sanoi Husseinin toimineen itsepuolustustilanteessa. Tämän väitteen Azimin puolustus ja syyttäjä kiistivät.

Ramin Amizi tuomittiin viime vuonna elinkautiseen vankeuteen muun muassa murhasta ja törkeästä raiskauksesta. Hän murhasi 17-vuotiaan porilaistytön viime vuoden tammikuussa.

Oikeus antaa tuomion kahden viikon kuluttua.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat